ADOPTĂ ANIMALE pe internet pentru a le SCHINGIUI până la ultima suflare. Timișorean, trimis în judecată

Un tânăr care adopta pisici, după care le schingiuia şi le omora, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, marţi, de către procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, rănirea sau schingiuirea, în formă continuată.

Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că „în timp ce inculpatul se afla în locuinţa sa din Timişoara, în cursul anului 2018, a omorât prin lovire două pisici adoptate de acesta, iar în perioada 12 – 13 iunie 2018 a omorât prin lovire alte două pisici, i-a luxat membrul unui pui de pisică şi i-a rupt urechea altei pisici”, arată prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, potrivit Agerpres.

Tânărul adoptase de la o femeie două pisici, iar aceasta a continuat să se intereseze de starea felinelor, dar bărbatul nu i-a mai răspuns la telefon. Atunci, femeia a mers la locuinţa tânărului şi a găsit un pui de pisică mort, altul în agonie şi altul bolnav, care a murit ulterior.

Femeia a postat fotografiile pe Facebook, iar poliţia s-a autosesizat. În faţa poliţiştilor, el a recunoscut că a ucis intenţionat animalele.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost trimis în judecată pe 27 ianuarie 2020 de procurorii timișoreni pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, rănirea sau schingiuirea în formă continuată.

„În timp ce inculpatul se afla în locuința sa din Timișoara, în cursul anului 2018, a omorît prin lovire două pisici adoptate de acesta, iar în perioada 12 – 13.06.2018 a omorât prin lovire alte două pisici, i-a luxat membrul unui pui de pisică și i-a rupt urechea altei pisici”, conform unui reprezentant al Parchetului.

Ancheta a pornit în vara anului trecut când medicul stomatolog Sara Makki-Casavela i-a dat spre adopție lui Lucian Lițoiu doi pui de pisică.
Ea s-a plâns pe Facebook că după câteva zile animalele au fost găsite moarte.

Imediat, vestea s-a răspândit și mai multe persoane au declarat că au dat spre adopție tânărului și prietenei sale, Nicoleta Borzan, pisici și apoi nu au mai primit informații despre animale, scrie Adevărul.

În perioada în care Lucian Lițoiu, originar din Târgu Jiu, și prietena lui adoptau pisici, aceasta lucra la Animax, un magazin pentru animale. Imediat ce șefii ei au auzit grozăvia, au dat-o afară.â

„Lângă se afla motănelul acela lovit, de care zicea că se va ocupa, părea mort. Am pus mâna pe motănelul meu şi am întrebat unde e cealaltă pe care i le-am lăsat. Mi-a spus că pisica a murit. Am rămas mută. Am luat pisica moartă, pe care mi-a adus-o într-o pungă din bucătărie, şi pe cel rănit şi m-am dus la cabinet”, a mai spus Sara Makki-Casavela.

Magistrații Judecătoriei Timișoara vor decide ce pedeapsă va primit tânărul.

VĂ RUGĂM SĂ DISTRIBUIȚI MAI DEPARTE SĂ ÎI FACEM CUNOSCUȚI IN TOATĂ ROMÂNIA SĂ NU MAI FACĂ NIMENI GREȘEALA ASTA !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.