Adormirea Maicii Domnului 2020. Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mare

Adormirea Maicii Domnului 2020. Pe data de 15 august este mare sarbatoare pentru crestini. In aceasta zi se pranuiete Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

Aceasta zi este hotarul dintre vara si iarna si vine cu multe traditii, obiceiuri si superstitii. Aceste obiceiuri difera de la zona la zona.

Istoricul sarbatorii

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sarbatoare inchinata Sfintei Fecioare Maria.

Locul de origine al sarbatorii ar fi, potrivit unor specialisti, la Ierusalim, Orasul Sfant, unde se pastreaza pana astazi, in apropierea Gradinii Ghetsimani, mormantul Maicii Domnului si biserica zidita pe acest mormant.

In spatele mormantului Maicii Domnului din aceasta biserica este pusa la inchinare pentru pelerini icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, cunoscuta sub numele de Ierusalimitissa.

Maica Domnului este mijlocitoarea noastra, blandetea insasi, pururea rugatoare, aparatoarea celor mahniti, singuri, a celor pe care nu are cine sa-i iubeasca, sa-i miluiasca si sa le surada.

Maica Domnului se afla permanent in apropierea celor napastuiti, langa mamele si copiii agresati si alungati, langa cei care sufera pe pat de spital sau se afla in temnita,

langa cei neputinciosi. Maica Domnului este ocrotitoarea si ajutatoarea familiei crestine, a unitatii si armoniei dintre soti si dintre parinti si copii. De aceea, pentru noi, crestinii, Maica Domnului este ca o mama mereu pregatita sa se roage, sa iubeasca, sa ierte si sa ne mijloceasca rugaciunile catre Dumnezeu.

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mare:
Ce nu se face in aceasta zi sfanta
De Adormirea Maicii Domnului spalatul rufelor, chiar si cu masina de spalat, este interzis. Se spune ca cine spala haine in timp ce oamenii sunt la biserica va avea parte numai de ghinioane toata viata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.