Are 7 ani, dar se pregătește să devină pilot de Boeing. El este copilul-fenomen al Aviației Romane

Are 7 ani, dar se pregătește să devină pilot de Boeing. El este copilul-fenomen al Aviației Romane:

Joshua este un băiat fascinat de zbor care, la vârsta de 7 ani, se pregătește să devină pilot! Știe ce vrea și muncește ca să-și vadă visul cu ochii. Îl cunoaștem într-un reportaj realizat la școala de aviație.

Câți dintre noi nu am cântat „Avion cu motor/ Ia-mă și pe mine-n zbor!” Pentru mulți, a rămas un vis! Însă pentru Joshua, un băiat de 7 ani, este o realitate. Copilul vrea să devină pilot și se antrenează serios. Merge la școala de aviație. Petrece mult timp cu… capul în nori, dar a rămas cu picioarele pe Pământ. Știe ce vrea și muncește ca să-și vadă visul cu ochii!

Joshua are 7 ani și, la manşa unui BOEING 737 de 62.000 kg, a decolat de pe aeroportul aflat lângă plaja însorită sau…de lângă munții înzăpeziți. Cel mai mult îi place aterizarea și a simțit din plin adrenalina când, în urma coliziunii cu un stol de păsări, a cedat motorul sau când s-a trezit în mijlocul furtunii. A trăit toate aceste experiențe în deplină siguranță, într-un simulator de zbor.

Joshua: Visul meu este să zbor și să pilotez un avion real.

Andrei Dobai, instructor: Am început de la basic cu el și acum deja face lucruri complexe, știe să lucreze cu MCP, îl pot lăsa singur în cockpit și aduce avionul la sol.

-Înainte, să verificăm lista!

-Raport de cabină.

-Primit.

-Verificat.

– Flapsuri?

–Verificat.

sursa: Digi24 

„Este o meserie care oferă multe satisfacții. Nu te plictisești niciodată. În aviație niciun zbor nu e ca celălalt. Se schimbă situația meteo, condițiile aeronavei. De altfel, e o meserie bine plătită, respectată și ținând cont de numărul de aeronave date în comandă, va fi o gaură de 500 de mii de piloți în următorii cinci ani și pentru însoțitori de bord, peste 1 milion de locuri de muncă”, este de părere Alexandru Geică, pilot comandant instructor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.