De 6 ani, un copil își cară prietenul bolnav la școală, zilnic, în spate

O prietenie adevărată trece peste orice obstacol. O demonstrează un copil de 12 ani din China, care își duce în spate, zilnic, la școală, cel mai bun prieten. Micuțul suferă de o boală autoimună care i-a afectat capacitatea de a se deplasa.

Timp de șase ani, Zhang Ze a putut să urmeze cursurile datorită celui mai bun amic – Xu Bingyang. Copil, deși la o vârstă fragedă, a hotărât că studiile prietenului său sunt mai importante decât propriul confort, așa că zi de zi îl ia în spate și îl duce la școlă.

Între ore, îl ajută să mănânce și îl transportă în diferitele săli de clasă.
Povestea impresionantă de viață a celor doi a fost preluată de presa locală din provincia Sichuan, ajungând în atenția internațională.

“Eu cântăresc 40 de kilograme, iar Zhang Ze doar 25, așa că este ok pentru mine să-l car”, a declarat micuțul, potrivit Daily Mail.

“Xu Bingyang este cel mai bun prieten al meu. În fiecare zi învață cu mine, vorbește și se joacă. Îi mulțumesc pentru că are grijă de mine zilnic”, a spus, la rândul lui, Zhang.

Copiii sunt amândoi în clasa a șasea. Zhang, diagnosticat la vârsta de patru ani cu o rară afecțiune la mușchi și nervi, nu poate merge de unul singur.

“Dacă nu-l ajut, nu o s-o facă nimeni”
Cu toate acestea, a putut să urmeze cursurile la zi, din primul an, doar datorită prietenului său.
“Sunt mai mare decât el. M-am gândit că, dacă nu-l ajut, nu o s-o facă nimeni”, a povestit Xu Bingyang.

Situația celor doi nu a fost deloc simplă. Învată la trei minute distanță unul de celălalt, iar atunci când Zhang are nevoie la toaletă, prietenul său îl cară 70 de metri. Pe scări, copilul trebuie să-l ia în cârcă. Și de fiecare dată îl ajută să mănânce, să scrie și să bea apă.

“Mulți ani Xu a continuat să facă fapte bune și niciodată nu s-a plâns în fața colegilor sau a profesorilor”, a declarat un dascăl pentru Sichuan Online. Cadrul didactic a adăugat că Xu este muncitor, modest și foarte maturl.

Din modestie, copilul nu i-a povestit nici mamei sale ce face. A aflat că își duce în brațe prietenul la școală de la alți elevi, impresionați de sacrificiul său.

Întrebat ce va face când va crește, elevul a mărturisit că-și dorește să-i poată ajuta în continuare pe cei din jur și să facă voluntariat pentru societate.

Facebook Comments
loading...
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.