Rezultate FINALE Alegerile Europarlamentare 2019. Dezastru pentru PSD! PNL și USR-Plus, rezultat uriaș!

FANATIK vă prezintă primele rezultate parțiale ale Alegerilor Europarlamentare 2019! Românii au profitat de ziua frumoasă de duminică și au ieșit în număr mare la vot, pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European! Oferta a fost una bogată, iar votanții au avut de unde alege. După cum era de așteptat, marea bătălie se dă între cele mai mari partide din România, respectiv PSD și PNL! Nici USR-ul nu este însă de neglijat, deoarece le poate strica ploile social-democraților, dar și liberalilor.

UPDATE 21:00 // Rezultatele exit poll -ului CURS – Avangarde sunt următoarele: Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
PSD: 25,8%
PNL: 25,8%
USR-Plus: 23,9%
Pro-România: 5,7%
UDMR: 5,4%
PMP: 5,2%
ALDE: 4,9%

Eșantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice.

Au fost utilizați 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor 2 institute, Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

Numărul de persoane intervievate este de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%. Având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretică de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de +/-2%, la un nivel de încredere de 95%.

UPDATE 18:30 // Potrivit dcnews.ro, situația partidelor la europarlamentare este următoarea:

PSD 26,7%
PNL 25,9%
USR 23,1%
ProRO 5,8%
UDMR 5,4%
Alde 4,8%
PMP 4,5%.

UPDATE 17:00 // Conform unui sondaj de tip exit-poll al celor de la ştiripesurse.ro, bazat pe estimările partidelor, PSD ar fi căzut sub 30%. PNL şi USR se apropie de social-democraţi, cu menţiunea că liberalii lui Rareş Bogdan sunt pe locul 2. Iată cum se prezintă situaţia.

PSD – 29%
PNL – 25%
USR-PLUS – 23%
PMP – 6%
ALDE – 6%
UDMR – 5%

UPDATE 16:00 Potrivit surselor Realitatea TV, până la ora 14, PSD conducea în preferințele românilor la Europarlamentare 2019, dar PNL și USR Plus erau foarte aproape.

Rezultatele estimate sunt următoarele:

PSD – 30%
PNL – 24%
USR PLUS – 24%
Pro România – 6%
PMP – 5%
ALDE – 4%
UDMR – 4%

Cam acestea sunt rezultatele votului nostru al românilor !

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *