Codrin Ştefănescu şi Mircea Drăghici vor fi trimişi la plimbare

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, şi trezorierul Mircea Drăghici, cu probleme penale, vor fi ejectaţide PSD pentru că sunt oamenii lui Dragnea.

În timp ce Liviu Dragnea se afla în drum spre penitenciar, Viorica Dăncilă și președinții de filiale s-au întâlnit la sediul PSD pentru a prelua puterea în partid, după ce, duminică seara, se ceruse deja demisia președintelui.

Viorica Dăncilă, susținută de Marian Oprișan, Niculae Bădălău și Paul Stănescu, a anunțat că a preluat, deocamdată neoficial, președinția interimară a PSD, până la un Congres care va fi organizat probabil în vară.

Rapiditatea cu care s-au mișcat baronii și premierul a fost provocată de mutarea gândită de Liviu Dragnea pentru propria sa succesiune, respectiv instalarea Liei Olguța Vasilescu în fruntea partidului, secondată de fidelii săi, Codrin Ştefănescu, Cătălin Rădulescu, Mircea Drăghici, astfel încât partidul să fie controlat în continuare de ei.

Surse participante la discuția din sediul PSD din Băneasa au declarat că oamenii lui Dragnea au fost reduși rapid la tăcere, deși Codrin Ştefănescu a încercat să se impună în fața colegilor.

Sursele citate susțin, totodată, că toți oamenii lui Dragnea vor fi schimbați din funcții, maine, la ședința CEX, unde Viorica Dăncilă va numi un nou secretar general în locul lui Codrin Ştefănescu și un nou trezorier în locul lui Mircea Drăghici, el însuși urmărit penal pentru nereguli cu banii partidului.

Mâine va fi stabilit și un interimar pentru președinția Camerei Deputaților, rămasă acum fără șef, după care partidul va desemna și un nou candidat pentru acest post, pe care însă nu mai are multe șanse să îl obțină la un vot în fața Opoziției.

La declarațiile susținute la finalul întâlnirii de către Viorica Dăncilă și liderii județeni au lipsit Codrin Ștefănescu și Cătălin Rădulescu, aceștia nemaifiind doriți la aparițiile publice ale conducerii PSD.

Sursa; https://www.digi24.ro/

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *