Salariile celor 33 de şefi CNAIR sunt tabu: Veniturile sunt şterse din declaraţiile de avere. Cuc cere restructurarea posturilor TESA

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că sunt prea mulţi directori în cadrul companiilor aflate în subordine, 32 dintre aceştia fiind concentraţi sub umbrela companiei de drumuri CNAIR, motiv pentru care se impune o restructurare a personalului TESA. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CNAIR, 33 de persoane fac parte din aparatul de conducere, veniturile acestora nefiind însă publice.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le-a cerut directorilor companiilor din subordine restructurarea personalului TESA, inclusiv a posturilor de conducere, afirmând că ar putea pleca câteva sute de persoane, dacă aşa vor arăta noile organigrame.”Am cerut tuturor directorilor ca în următoarele două săptămâni să vină cu o nouă organigramă vizavi de personalul TESA. Nu mai pot să văd zeci de directori în companii, cum de exemplu erau la CNAIR 32 de directori şi se pregătea o nouă organigramă cu 40 de directori. Eu am înţeles că este nevoie de şefi, avem nevoie de directori, de oameni inteligenţi, cu viziune, dar cred că putem trăi şi cu mai puţini şefi, să ne uităm mai mult spre oamenii care fac execuţie, care într-adevăr muncesc. Iar şefii pot să se întoarcă şi ei la muncă şi să facă ce făceau înainte, nu doar să ocupe un birou, o funcţie şi să dea indicaţii şi alea câteodată cam proaste”, a precizat Cuc, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a arătat că ar putea fi restructurate câteva sute de persoane, dacă aşa vor arăta noile organigrame.”Le-am spus tuturor directorilor: nu aveţi nicio limită în implementarea obiectivelor, faceţi restructurări, dacă e nevoie să dăm afară 100-200 de oameni din companii, îi dăm, nu mai stăm la discuţii, indiferent cine crede că are nu ştiu ce susţinere”, a adăugat oficialul guvernamental. Lista directorilor din CNAIR poate fi văzută AICI, dar toate datele privind veniturile, care ar trebui publicate în declaraţiile de avere sunt şterse. Declaraţia de avere a directorului general al CNAIR, Florin Scarlat, are veniturile şterse, după cum se poate vedea mai jos:

În declaraţia de avere a consilierului general Tănăsescu Anghel, datele privind veniturile sunt şterse:

Declaraţiile de avere şi de interese ale directorului general adjunct Bădescu Adrian Ştefan sunt inexistente sau nu pot fi accesate.

Din declaraţia de avere a Silviei Bărbulescu, Director Direcţia Achiziţii Publice Buget de Stat pentru Obiective de Investiţii şi RK Întretinere şi Administrare din cadrul CNAIR sunt şterse veniturile.

Narcis Neaga avea venituri lunare de aproape 30.000 de lei Practica ştergerii veniturilor obţinute ca angajat cu funcţie de conducere a CNAIR pare să fi fost extinsă, având în vedere că şi fostul şef al companiei, Narcis Neaga, făcuse acelaşi lucru.Narcis Neaga şi-a desecretizat cu puţin înainte de a fi demis veniturile salariale încasate anul trecut din funcţia de director general al CNAIR.

Declaraţia de avere arată astfel că Narcis Neaga a încasat venituri salariale de 179.134 lei, anul trecut, din data de 7 mai, când a fost numit în funcţia de director general, şi până în 31 decembrie 2018. Mai precis, Neaga a încasat un salariu lunar de aproape 22.400 lei din funcţia de şef al Companiei de Autostrăzi. Spre comparaţie, salariul lunar al preşedintelui Klaus Iohannis a fost de 13.758 lei.

Pe lângă salariu, Neaga a mai încasat în 2018 şi 4.584 de lei în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR. Alte venituri ale lui Neaga, anul trecut, au fost un venit de 16.191 lei din calitatea de consilier personal la cabinetul ministrului Transporturilor. De asemenea, el a mai încasat 40.575 lei în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Narcis Neaga şi-a desecretizat luni veniturile salariale încasate anul trecut din funcţia de director general al CNAIR, după ce anterior a publicat o declaraţie de avere în care a mascat această sumă. Declaraţia de avere arată astfel că Narcis Neaga a încasat venituri salariale de 179.134 lei, anul trecut, din data de 7 mai, când a fost numit în funcţia de director general, şi până în 31 decembrie 2018.

Sursa Adevărul.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *