Spune azi, 27 octombrie, Rugăciunea către Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, pentru iertarea păcatelor și izbăvirea de boală!

Distribuie pe

An de an, pe 27 octombrie, întreaga creștinătate cinstește pe Sfântul Dimitrie cel Nou, octotitorul Bucureștilor. Este o zi importantă pentru credincioși, notată cu cruce roșie în Calendarul Ortodox.

Tot azi, se spune că este bine a se rosti rugăciunea de mai jos, ce are puterea de a ierta păcatele și a izbăvi de boală.

Iată și textul rugăciunii:
” Sfinte Dimitrie, roagă-te la Dumnezeu pentru noi…

Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci, să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Dimitrie, duhul tău.

Pururea fiind cu Dum­nezeu, cu toiagul neador­mitelor tale rugăciuni, pe Faraon cel gânditor, cu toată oas­tea lui îneacă-l, rugămu-ne, pă­rintele nostru, ca să te mărim cu laude.

Deschide-voi gura mea şi se va umplea de Duhul şi cuvânt răspunde-voi Împără­tesei Maici; şi mă voi arăta luminat prăznuind şi voi cânta minunile ei, bucurându-mă.

Faptele tale pe pământ, pildă ne-au rămas, Preacu­vioase Părinte Dimitrie; ca urmând ţie, să slujim lui Dum­nezeu şi cu tine să ne odihnim în pământul celor blânzi în vecii vecilor,

Amin!”

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *