ANM a facut anuntul: cand vine iarna in Romania! Vor fi zapezi mari si temperaturi de -20 de grade!

Cand vine iarna in Romania – Administratia Nationala de Meteorologie a publicat noi date: cum va fi iarna 2019 – 2020.

Potrivit prognozei iarna va avea un inceput bland, prima jumatate a lunii decembrie fiind una lipsita de fenomene meteorologice notabile.

Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, citaţi de b1.ro, iarna pare să vină mai devreme decât ne-am fi dorit, pentru că primele temperaturi cu minus pe timpul nopţii se vor înregistra la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă a anului.

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile se vor diminua sub temperatura de îngheţ.
Conform prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 va fi a şaptea cea mai rece din ultimii 30 de ani.

Specialiştii au prezis că iarna care urmează va fi mai grea decât cea de anul trecut.

Cod portocaliu de vânt puternic în şapte judeţe din ţară
Meteorologii au emis, miercuri dimineaţa, mai multe avertizări Cod portocaliu de vânt puternic, valabile în şapte judeţe din ţară.

Potrivit ANM, una dintre avertizări vizează zonele de munte din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin şi este în vigoare până la ora 8.00. Alte două avertizări sunt valabile pentru zonele de munte din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, până la ora 12.00.

Specialişti susţin că, în aceste judeţe, la cote de peste 1.800 de metri se va semnala vânt puternic cu viteze ce vor atinge la rafală 120-140 km/h.

Meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben, care vizează localităţile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Turnu Roşu, Sadu, Boiţa din judeţul Sibiu, valabilă până la ora 9.00.
În aceste localităţi se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală de 55-65 km/h.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *