România, sărbătorită în Statele Unite. Mesajul afișat în Times Square din New York de 1 decembrie

Distribuie pe

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, în piața Times Square din New York a fost afișat steagul tricolor, însoțit de o urare de „La mulți ani” pentru românii de pretutindeni.

Românii își sărbătoresc ziua națională, prilej pentru care s-au organizat parade militare la care au participat mii de oameni.
La 1 decembrie 2019 se împlinesc 101 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Times Square este o intersecție comercială importantă din cartierul Manhattan al orașului New York. Poreclită și „Crossroads of the World” și „The Great White Way”, a obținut statutul de reper în lume și este un simbol al orașului New York și al Statelor Unite.

1 decembrie 1918, ziua unui vis împlinit. Cum s-a înfăptuit Marea Unire
La 1 decembrie 2019 se împlinesc 101 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Ziua de 1 Decembrie este Ziua Naţională a României.

Unirea Basarabiei și Bucovinei cu România .Basarabia a fost prima provincie românească care s-a unit cu România. În faţa ameninţărilor Rusiei şi Ucrainei, Basarabia şi-a proclamat independenţa la 24 ianuarie/6 februarie 1918. Sfatul Ţării, care cuprindea reprezentanţi ai tuturor naţionalităţilor, a adoptat, la 27 martie/9 aprilie 1918, cu majoritate de voturi, hotărârea Basarabiei de a se uni cu România.

La 15/28 noiembrie 1918, a avut loc al doilea mare moment din procesul de reîntregire naţională a statului român, când Congresul General al Bucovinei, format din reprezentanţii aleşi ai românilor şi ai naţionalităţilor din Bucovina, a hotărât, în unanimitate, ″unirea necondiţionată şi pe vecie a Bucovinei, în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru cu regatul României″⁣, potrivit volumului ″Istoria României în date″⁣ (Editura Enciclopedică, 2003).

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.