Copil de 13 ani, vândut de bunica sa unui cioban pentru o capră și câțiva lei

Un băiat de 13 ani a fost descoperit de polițiști la o stână din județul Vaslui, unde a fost vândut ca slugă unui cioban chiar de către bunica sa, arată Vremea Nouă. Bunica a primit pe el o capră și câțiva lei, iar după ce ciobanul a refuzat să-i dea mai mulți bani, femeia a sunat la 112, anunțând dispariția minorului. Copilul era exploatat prin muncă, iar ciobanul îi dădea să bea alcool, pentru a nu îngheța de frig.

„Exploatat prin muncă și învățat să bea, acesta cutreiera cu oile dealurile Coroieștiului, prin frig, flămând și murdar”, arată sursa citată.

Potrivit acesteia, politiștii din județul Bacău au fost sesizati pe 12 decembrie, prin 112, că un minor de 13 ani, din comuna Motoșeni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispărut de acasă.

Cazul a fost sesizat chiar de bunică, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Politiștii, care au intuit că ceva nu este în regulă, au audiat-o pe femeie și au reușit să afle că minorul era „dispărut” de peste o lună de zile, fiind dat chiar de ea la un cioban din comuna Coroiești, județul Vaslui, pentru a munci.

Bunica a primit în schimbul nepotului ei o capră și câțiva lei.
Ulterior, ea a cerut mai mulți bani, dar, pentru că ciobanul a refuzat să-i dea, femeia l-a șantajat că îl va denunța că a furat copilul.

Polițiștii l-au găsit pe băiat murdar și beat și l-au dus la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad, din cadrul DGASPC Vaslui.

Ciobanul care îl exploata a spus că îi dădea copilului să bea țuică, „să-i înfierbânte sângele” și să nu moară de frig.

Polițiștii de la IPJ Bacău, împreună cu cei de la Secția 3 de Poliție Rurală Bârlad, desfășoară cercetări într-un dosar penal deschis pentru rele tratamente aplicate minorului.

Sursa: Libertatea

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *