Familia pădurarului Liviu Pop, înşelată de stat? O „eroare” revoltătoare în acte i-a lăsat pe drumuri

Distribuie pe

Familia lui Liviu Pop, pădurarul ucis la datorie în codrul Maramureşului, a fost complet abandonată de stat, susţin jurnaliştii Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir de la B1 TV. Cum se explică acest lucru? Deşi Pop a murit împuşcat în timp ce apăra pădurea, în documentul pensiei de urmaş, în dreptul decesului, e notat că bărbatul a murit din cauza… unei boli obişnuite.

În consecinţă, familia lui (Pop a lăsat în urmă 3 copii) a trebuit să plece din locuinţa în care stătea, în prezent locuind la mama văduvei pădurarului şi nu primeşte pensia de urmaş, susţine sursa citată.

Anamaria Pop, soţia pădurarului ucis, a vorbit plângând despre situaţia în care se găseşte familia acum.

„Cred că vor să-şi bată joc de noi, vă daţi seama. Pe mine ce mă indignă foarte mult şi mă doare e cauza decesului. Casa de Pensii Maramureş, la un om perfect sănătos, la 30 de ani, împuşcat, au scris cauza decesului boală obişnuită”, a povestit Anamaria Pop, pentru B1 TV.

Întrebată dacă, în opinia ei, se încearcă protejarea suspecţilor, aflaţi în prezent în libertate, Anamaria Pop a răspuns: „Da, da”.

„Soţul nu mai e să spună ce s-a întâmplat, iar ei spun că el s-a împuşcat. E strigător la cer! Vrem să se afle adevărul, să demonstreze statul acesta că poate pedepsi vinovaţii. Ancheta bate pasul pe loc, e clar! E strigător la cer!”, a declarat văduva lui Pop.

Nu în ultimul rând, femeia a mai acuzat şi lipsa de transparenţă: a aflat din presă că acest caz a fost preluat de Parchetul General.

„Gemenele şi acum strigă ‘tata!’, cea de 5 ani… E strigător la cer! Au rămas patru copii distruşi! Şi eu, la 28 de ani, până la urmă sunt copil. El îşi iubea foarte mult meseria şi ce făcea, făcea din dragoste şi îngrijea pădurea aceea ca pe copiii lui”, a mai spus femeia.

Reamintim că Liviu Pop, pădurar în vârstă de 30 de ani, a fost împuşcat la mijlocul lunii octombrie 2019 în timp ce încerca să protejeze pădurea de hoţi. Suspecţii – printre ei fiind şi un nepot al prim-procurorului din Târgu Lăpuş – în acest caz au susţinut că Pop s-a împuşcat singur şi sunt acum în libertate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *