Se măresc sau nu alocațiile copiilor în 2020? Părinții sunt revoltați

Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe declarații despre mărirea alocațiilor copiilor în 2020. Părinții sunt revoltați: ”Este inacceptabil ca statul să gasească bani pentru pensiile speciale, numai pentru copiii noştri nu”

Dublarea alocațiilor copiilor o să mai dureze. Cât timp? Încă nu se știe. Cert este că Guvernul PNL se menține pe poziții și nu va face o schimbarea în această privință prea curând, în 2020.

„Dublarea alocațiilor pentru copii nu are practic susținere bugetară, am spus-o din capul locului”, a susținut premierul Ludovic Orban, potrivit Digi24. „Noi ne dorim creșterea alocațiilor pentru copii”, a adăugat primul ministru.

Această declarație i-a înfuriat pe părinți. Astfel, ​Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar au transmis un comunicat de presă prin care îi cer lui Ludovic Orban să nu blochee dublarea alocațiilor în 2020: „Suntem conștienți că bugetul nu reprezintă un sac fără fund, numai că, în ultimii 30 de ani, de câte ori este vorba de bugetul Ministerului Educaţiei, de investiţii bugetare reale în educatie sau de alocațiile copiilor, nu se găsesc resurse financiare”

Mai mult, aceștia au atacat dur noile schimbări aprobate de guvern și au spus: ”Este inacceptabil ca statul să gasească bani pentru pensiile speciale, numai pentru copiii noştri nu”.

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar a argumentat cererea astfe: „Consecinţele nemajorării se văd de pe acum, demografic și economic, iar în următorii ani se vor aprofunda: scăderea populaţie active în muncă şi scăderea contribuţiilor financiare în susţinerea facilităţilor sociale; calitatea forţei de muncă rămasă în ţară în raport cu cea care a ales să emigreze; importul forţei de muncă în detrimentul celei naţionale”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *