Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu… Și„se predă” în fața reporterului

Distribuie pe

Hudea, este o micuță siriană în vârstă de 4 ani care a schimbat lentila unei camere profesionale de fotografiat cu țeava unei puști și ridică mâinile în sens de predare…

În ultimii ani cu toții am văzut această imagine, dar până acum nimeni nu a știut ce se ascunde în spatele acestei fotografii, ba mai mult, mulți ”critici” și internauți au spus că acestă este o fotografie modificată, dar nu este așa. Iată ce au descoperit cei de la BBC:

Cei care împărtășeau această imagine au fost emoționați de frica din ochii acestei fetițe în timp ce părea să privească țeava unei arme. Nu era o armă, desigur, ci o cameră de fotografiat. Dar cine a făcut poza și care este povestea din spatele ei? BBC Trending a urmărit fotograful care a surprins imaginea – Osman Sağırlı – și l-a întrebat care ar fi povestea din spatele acestei imagini.

Fotografia a început să devină virală atunci când a fost distribuită pe Twitter de Nadia Abu Shaban, o fotoreporteră din Gaza. Imaginea s-a răspândit rapid prin toate rețelele de socializare. „De fapt plâng”, „incredibil de trist” și „umanitatea a eșuat”, se citește prin comentarii . Postarea inițială a fost distribuită pe Twitter de mai mult de 11.000 de ori. Imaginea a fost împărtășită și pe Reddit, provocând un alt val enorm de emoții. A primit peste 5.000 de voturi și 1.600 de comentarii.

Acuzată că fotografia a fost falsă mulți de pe Twitter s-au întrebat cine a făcut fotografia și de ce a fost publicată fără referire la fotograf. Abu Shaban, autoarea tweet-ului, a confirmat că nu ea a făcut fotografia și că nu știe cine a făcut-o.

Pe Imgur, un site web de partajare a imaginilor, un utilizator a găsit fotografia într-un clip de ziar , precizând că este reală, dar făcută „în jurul anului 2012”. Postarea a identificat și un fotoreporter turc, Osman Sağırlı, chiar omul care a făcut fotografia. BBC Trending a vorbit cu Sağırlı, care lucrează acum în Tanzania, pentru a confirma origininalitatea acestei fotografii și pentru a afla ce se află cu adevărat în spatele acestei forografii.

Fotograful a confirmat că în imagine este o fetiță de patru ani, Hudea. Imaginea a fost făcută în tabăra de refugiați Atmeh din Siria în decembrie 2014. Adi Hudea, micuța siriană la doar 4 ani, și-a pierdut tatăl în atentatele cu Hama. După incident, a fost transferată în Camp Atmeh, la granița dintre Siria și Turcia, cu mama ei și cei trei frați.

„Foloseam un teleobiectiv și micuța siriană a crezut că este o armă”, spune Sağırlı. „Mi-am dat seama că era îngrozită după ce am făcut fotografia și m-am uitat la ea pentru că și-a mușcat buzele și a ridicat mâinile. În mod normal, copiii fug, își ascund fețele sau zâmbesc când văd o cameră foto. „ Copiii reflectă sentimentele prin inocența lor ”.

Imaginea a fost publicată pentru prima dată în ziarul Türkiye , unde Sağırlı a lucrat timp de 25 de ani, reluând războaiele și calamitățile naturale în afara țării. La vremea respectivă, fotografia a fost împărtășită pe scară largă de utilizatorii de social media vorbitoare de limba turcă. Dar a fost nevoie de câteva luni până a trecut viral și în lumea occidentală.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *