Florin, tânărul fără mâini care are două joburi și muncește 10 ore pe zi

Distribuie pe

Are multă ambiție, puține dorințe, două locuri de muncă și nicio mână. Este povestea lui Florin Buricea, un tânăr care nu așteaptă nimic de la nimeni. El doar oferă. Deşi a rămas fără mâini în urma unui accident, lucrează zece ore pe zi. Este angajat la un club sportiv, livrează mâncare pe bicicletă şi are grijă de fetiţa lui de patru ani.

Nu îi place să vorbească despre trecut. Avea 14 ani când viața i s-a schimbat. A încercat să recupereze o minge ajunsă lângă un transformator electric, iar mâinile i-au fost distruse până la coate. Doar el știe ce a fost în sufletul lui. Ca un adevărat luptător, Florin Buricea spune zâmbind că a scăpat cu viață și asta este cel mai important.

FLORIN BURICEA, curier: Probabil așa a fost. Fiecare are un drum și drumul meu ăsta a fost.

Și-a terminat studiile, și-a cunoscut marea iubire în urmă cu 6 ani, iar împreună au o fetiță, cel mai mare dar pe care i l-a făcut viața.
FLORIN BURICEA, curier: Când sunt lângă cea mică, uit de tot. Ea e universul. Când ajung acasă, de la lift îmi sare în brațe.

De 14 ani lucrează la Clubul Sportiv Dinamo, iar de câteva luni este și curier. Livrează mâncare pe bicicletă. Lucrează uneori și 10 ore pe zi, dar nu spune niciodată că îi este greu sau că se simte obosit.

FLORIN BURICEA, curier: Chiar acum am primit o comandă. Trebuie să ajung la Plazza, apoi pe strada Brașov.

Florin Buricea a devenit cunoscut și a primit mii de aprecieri după ce Mihai Bendeac a distribuit pe pagina sa de Facebook o fotografie cu tânărul pe bicicletă.

FLORIN BURICEA, curier: Acum toată lumea mă întreabă dacă am vorbit cu Bendeac. N-am vorbit cu Bendeac.

”Oameni cu mâini, cu picioare stau acasă și cer ajutoare sociale”, exclamă un bucureștean.

”Ca să conduci o bicicletă sau să dai rest fără două mâini e un lucru extraordinar”, spune Victor, vecin al lui Florin.

În timp ce Florin muncește de dimineață până seară, unul din opt români este asistat social. Deși mulți dintre ei au două mâini și două picioare, tot stau cu mâna întinsă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *