Anunțul facut in urma cu putin timp! O noua răsturnare!

Distribuie pe

Lovitură pentru milioane de români. Nici pensiile, nici alocațiile n-au cum să crească în acest an.
Continuă să vină lovituri pentru milioane de români din toată țara. După ce dublarea alocațiilor a fost amânată, se pare că și mărirea pensiilor rămâne, momentan, doar o intenție cu slabe șanse de a intra în aplicare.

Pensiile urmează să crească, cu 40%, în luna septembrie, însă acest lucru nu este sigur, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit Antena 3.

Creșterea pensiilor nu este sigură
Problemele economice ale țării noastre ar sta la mijlocul acestor bâlbâieli, având în vedere că Guvernul nu este sigur cum va evolua economia României.

Poziția lui Orban a fost susțintă și de Florin Cîți, ministrul de Finanțe, care a anunțat pe Facebook că nu există bani la buget pentru mărirea alocațiilor și pensiilor. Nu este cert nici creșterea punctului de pensie la 1 septembrie.

Dublarea alocațiilor, amânată
Acum câteva zile, a fost mare zarvă pe tema alocațiilor, care ar fi trebuie să fie dublate începând cu această lună. Deși legea a fost votată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis, tot lipsa banilor la buget a făcut imposibilă și aplicarea acestei măsuri. Drept urmare, s-a decis amânarea până în iulie, la prima rectificare bugetară.

„Poziția președintelui e firească, aceea de a promulga legea. Noi și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile. Soluția pe care vom merge e aceea de a proroga intrarea în vigoare până vom putea asigura resurse necesare în bugetul de stat”, anunța premierul Ludovic Orban.

Acum, Guvernul a revenit asupra declarațiilor, dezvăluind că dublarea după rectificare este puțin probabilă, având în vedere că nu sunt identificate surse de finanțare.

Sursa articol by https://ereteta.ro/2020/01/27/lovitura-pentru-milioane-de-romani-nici-pensiile-nici-alocatiile-n-au-cum-sa-creasca-in-acest-an/

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *