Poliţiştii care nu au salvat-o pe Alexandra după apelul la 112, daţi afară din sistem

Poliţiştii care nu au salvat-o pe Alexandra Măceşanu după apelul la 112 au fost daţi afară din sistem. Oamenii legii au fost audiaţi, luni, 3 februarie, de membrii Comisiei de Disciplină din Poliţia Română, potrivit România TV. În urma anchetei s-a decis ca Nicolae Alexe, fostul şef adjunct din IPJ OLT, să fie dat afară din Poliţie, a anunţat ministrul de Interne Marcel Vela, în şedinţa de Guvern. Pedepsit a fost şi Constantin Pistol, şeful Biroului de Investigatii Criminale, cel care a vorbit cu Alexandra timp de 20 de minute la 112. Acesta nu va mai putea avansa în grad în următorii trei ani. Mai sunt încă poliţişti în cercetarea disciplinară, printre care şi Ionel Sârbu, fostul adjunct de la IPJ Olt.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că Nicolae Alexe, şef adjunct al IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, a fost destituit din Poliţie.

„Ieri s-a finalizat materialul în Consiliul de Disciplină, astăzi inspectorul general al IGPR a emis decizia de destituire din poliţie pentru adjunctul şef al IPJ Olt, cel care a fost la comanda acţiunii în ziua tragică, Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale” , a anunţat ministrul de interne, Marcel Vela, la începutul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut să verifice situaţia acestor concedii medicale.

„Am solicitarea către dumneavoastră să îi verificaţi. Au intrat în concediu medical. Trebuie verificaţi inclusiv dacă nu sunt bolnavi închipuiţi şi au dispărut de la locul de muncă ca să fugă de consecinţele neîndeplinirii au îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu”, a spus Orban.

Cei opt poliţişti implicaţi în cazul de la Caracal şi-au susţinut nevinovăţia până în ultimul moment în faţa Comisiei de disciplină. Printre sancţiunile pe care aceştia puteau să le primeasă se numără: avertismentul, mustrarea scrisă, mânarea promovării în grade profesionale sau funcții superioare, pe o perioadă de 1-2 ani, retrogradarea din funcție până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut şi destituirea din funcția publică avută.

Cei mai cunoscuţi dintre cei opt poliţişti acuzaţi sunt Constantin Pistol, poliţistul care a stat de vorbă timp de 20 de minute cu Alexandra la telefon şi Nicolae Alexe, poliţistul care ocupa o funcţie extrem de importantă, fiind adjunctul IPJ Olt, care nu a fost găsit în momentul în care colegii îl sunau.

Sursa articol by https://www.romaniatv.net/

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *