Actrița Carmen Galin a încetat din viață la vârsta de 73 de ani

Distribuie pe

”Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriță exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, a scris Alifantis pe rețeaua de socializare.

Carmen Galin s-a remarcat pe marele ecran în peste 30 de filme, dar și-a pus amprenta și în rolurile de pe scenele Teatrului Național din București, Teatrului Național din Cluj și Teatrului Mic.

Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946, la Iași. A intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc.

A fost remarcată imediat pentru sensibilitatea sa și, la 20 de ani, era distribuită într-un rol în filmul de referință ”Diminetile unui băiat cuminte”. A mai avut apoi câteva roluri importante, iar la 28 de ani este distribuită în rolul Laura din filmul ”Ilustrate cu Flori de Cîmp”.
Carmen Galin intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc

Filmele de succes în care a jucat în următorii ani sunt de referință în cinematografia românească: ”Tănase Scatiu”, ”Mere roșii”, ”Iarna bobocilor”, ”Profetul, aurul și ardelenii”, ”Pruncul, petrolul și ardelenii”, ”Fram”, ”Saltimbancii”.

Ultimul film în care a jucat Carmen Galin a fost în 1994, ”Trenul din zori nu mai oprește aici”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *