ULTIMA ORA: Ce se întâmplă cu romanii care vor sa vina în țara de Paști

Premierul Ludovic Orban aduce lamuriri cu privire la masurile luate de Guvern in contextul epidemiei de coronavirus.

Ce se intampla cu romanii care vor sa vina in tara de Pasti?

Ludovic Orban: A existat o mare presiune sa inchidem granitele. Nu putem inchide granitele, am incalca dreptul romanilor de a se intoarce acasa.Masurile luate au tinut cont de tara din care vin romanii. In functie de zona, odata cu venirea vor fi supusi acestei restrictii, exista riscul sa fie purtatori ai virusului, am facut asta pentru a-i proteja pe ceilalti cetateni romani de riscul infectarii.

Cine vine din Italia trebuie sa intre in carantina, sa stea in carantina sau in izolare. Daca ai cea mai mica suspiciune ca ai putea fi contaminat, e un act de responsabilitate sa te izolezi, sa eviti orice contact cu semenii, risti sa transmiti virusul.

A avea cea mai mica suspiciune si mergi in comunitate, dai mana, transmiti virusul, e ca si cum aproape ai trage cu pistolul in ceilalti.

Eu m-am izolat sa nu existe nici cel mai mic risc sa transmit virusul altcuiva daca as fi purtator. E un act de responsabilitate fata de semenii tai.

Nu vom restrange dreptul de a veni in tara, dar exista obligatia fie sa intre in carantina, fie in izolare, functie de zona in care vin. Nu putem sa transportam din Italia, sunt peste un milion de romani, a spus premierul, potrivit stirileprotv.ro.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *