Statul român ori ne ia de prosti ori nu știu asta ? Ministerul Sănătații cumpără echipamente pe bani grei din China iar pe cele din România nici nu vrea să audă…

Distribuie pe

Un producător de echipamente medicale din Prahova nu este un comandant, pentru ca spitalele preferă în China

Spitalele din România licitează pentru măsti si combinezoane din străinatate, afectând furnizorii din România, care au scăderi masive ale vânzărilor în această perioadă.

Chiar dacă spitalele au nevoie ca de aer de echipamente de protecție, producătorii de echipamente din România se confruntă cu scăderi ale cererilor din partea clientilor.

Un exemplu este cazul firmei Coral 33 All Prod din Prahova, care are 30 de angajaţi şi afaceri anuale de 2 milioane de euro.

„Nu ne-a contactat nicio autoritate. Nu lucrăm pentru spitale. Spitalele scot la licitaţie , ei cer produse care nu se găsesc în piaţă. Ei cer combinezoane care nu se fac în România, cer măscuţe care nu se fac în România . Ce fabricăm noi sunt măscuţe reutilizabile din pânză care, mă rog, nu sunt preferate de ei”, a declarat Valentin Brăguţă, director general la Coral 33 All Prod.

Compania care se ocupă cu producţia şi distribuţia de echipamente de protecţie individuale şi produce măşti cu două straturi, trei pliuri, reutilizabile, au comenzile din partea clienţilor scăzute.

România are 388 de fabrici care produc echipamente de protecţie pentru diferite domenii, inclusiv pentru sectorul medical. Acestea formează o piaţă de aproape 500 de milioane de lei şi au împreună 4.500 de angajaţi, potrivit datelor Ziarului Financiar. Cu toate acestea, Guvernul a acordat contracte în valoare de peste 180 de milioane de lei unor firme care importă astfel de produse din alte state.

Sursa by https://thepress.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *