Starea de alertă va fi prelungită: pronosticul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Distribuie pe

După starea de urgență, România a intrat din 15 mai în stare de alertă pentru 30 de zile. Pe 15 iunie, starea de alertă se termina și odată cu ea toate restricțiile și amenzile dispar.

Însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică seara, la B1TV, că este greu de crezut că din 15 iunie va fi libertate totală și că în opinia sa va fi prelungită starea de alertă. „Nu cred că situația va fi astfel încât să nu prelungim starea de alertă”, a spus ministru.

El a precizat că se bazează pe numărul noi de cazuri care apar zilnic și că „încă apar focare noi, ca la spitalul din Slatina”, a declarat Nelu Tătaru.

La secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 mai mulți pacienți, potrivit unui comunicat transmis, duminică, de managerul unităţii spitaliceşti, Cătălin Rotea.

De asemenea, la Neurologia Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin au fost confirmate 12 persoane cu Covid-19. Este vorba despre 9 cadre medicale și 3 pacienţi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *