Ungaria impune noi restricţii şi îşi închide graniţele de la 1 septembrie pentru toţi cetăţenii străini

Distribuie pe

Guvernul de Budapesta a luat o decizie radicală pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, autorităţile maghiare au decis să închidă graniţele pentru toţi cetăţenii străini, începând cu 1 septembrie, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citatt de Reuters.

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

Detaliile acestor măsuri şi excepţiile la aplicarea măsurii vor fi definitivate sâmbătă dimineaţă, în cadrul unei reuniuni la care va participa şi Viktor Orban.

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Guvernul ia în considerare mai multe reguli privind modul în care fanii vor putea participa la meciul din Supercupa Europei dintre Bayern Munchen şi Sevilla de pe 24 septembrie, de la Budapesta, a adăugat Gulyas.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *