Vesti proaste din Italia. Guvernul impune restrictii dure

Distribuie pe

Vesti proaste din Italia. Guvernul italian impune din nou restrictii dure destinate combaterii pandemiei din cauza cresterii numarului cazurilor de infectare. Astfel, au fost desemnate trei noi zone rosii incepand de duminica, a anuntat ministrul sanatatii Roberto Speranza, potrivit dpa.

In noile zone rosii – Lombardia, Sicilia si provincia autonoma Bolzano -, locuitorii nu mai au voie sa-si paraseasca locuintele, cu exceptia mersului la serviciu, la cumparaturi de alimente sau din alte motive strict  urgente.

Majoritatea Italiei a fost clasificata ca zona portocalie, ceea ce inseamna ca locuitorii sunt indemnati sa nu paraseasca localitatea, iar magazinele – cu exceptia supermarketurilor -, barurile si restaurantele trebuie sa inchida.

Noile reguli de clasificare a zonelor

Potrivit noilor reguli 70% din sectorul gastronomic italian este inchis din nou, potrivit asociatiei agricole Coldiretti, dupa ce magazinelor li s-a permit sa se redeschida pentru o scurta perioada dupa sarbatorile de iarna. Coldiretti a anuntat ca restrictiile au afectat puternic intregul sector agricol si alimentar si a solicitat subventii pentru salvarea locurilor de munca si protejarea economiei.

Decizia privind inasprirea masurilor a fost adoptata in contextul in care autoritatile italiene au inregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus si 477 de decese cauzate de COVID-19.

In pofida acestor restrictiilor mai dure, muzeele si expozitiile din unele regiuni vor putea sa deschida de luni. Acest lucru se aplica asa-numitelor zone galbene, unde situatia epidemiologica este mai putin grava decat in alte parti ale tarii, potrivit unui ordin semnat sambata de premierul Giuseppe Conte.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.