Scenariu rosu intr-un municipiu.

Distribuie pe

Scenariu rosu intra in vigoare intr-un municipiu cu peste 63.000 de locuitori. In acest context, restaurantele, cafenelele si salile de cinema se inchid.

Potrivit Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Alba, masura va intra in vigoare la miezul noptii si se va aplica in municipiul Alba Iulia si in comunele Horea si Metes. Orasul reintra in scenariul rosu, iar restrictiile aferente vor fi din nou aplicate.

Comitetul a emis o hotarare prin care restrictiile au fost reintroduse atat pentru Alba Iuliam cat si pentru alte cateva comune din judet.

Restaurantele si cafenelele, cu exceptia celor din interiorul hotelurilor si pensiunilor, nu mai pot primi clienti, la fel institutiile de spectacole, cluburile si salile pentru jocuri de noroc. De asemenea, sunt interzise evenimentele publice si private si circulatia pe parcursul noptii. Masura va fi valabila 14 zile.

Alba Iulia a inregistrat mai multe zile de crestere a incidentei. Vineri, incidenta era de 3,00, sambata a ajuns la 3,18, iar duminica la 3,20.

Inainte de a lua decizia, autoritatile au asteptat mai bine de 72 de ore, pentru a vedea trendul negativ sau pozitiv, de la prima depasire a indicelui de 3 la mie.

Trendul infectarilor a continuat sa fie crescator, in ciuda faptului ca de mult timp se testeaza foarte putin in judet, in raport cu perioada anterioara, din cauza procedurilor la nivel national. Numarul mediu de testari a ajuns la 4-500, dupa ce inainte de sarbatori se faceau in jur de 1.000 de teste pe zi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *