Anunț de ultim moment despre Liviu Dragnea. Răsturnare totală de situație în justiție

Este vestea momentului pentru fostul lider al PSD, Liviu Dragnea! O serie de schimbări vor avea loc în sistem, după ce Laura Codruţa Kovesi a cerut României 15 procurori pentru a o ajuta cu anchetele Parchetului European.

Liviu Dragnea va avea parte de o surpriză neașteptată. Potrivit ultimelor informații, șase procurori, mai exact patru din DNA, unul de la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă şi unul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, vor lucra în următorii 7 ani la Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi.

De menționat este faptul că unul dintre procurori este cel care l-a pus sub urmărire penală pe fostul lider al PSD Liviu Dragnea. În acest context, ancheta va continua, însă nu se știe ce se va întâmpla de acum.

Cel mai probabil, persoanele implicate în dosar vor fi reaudiate.

“Cred că vor urma şi alţi procurori români, pentru că Laura Codruţa Kovesi a cerut României vreo 15 procurori pentru a o ajuta cu anchetele Parchetului European. Este interesant cine va prelua dosarele lui Uncheşelu şi cum se va încheia povestea aceasta.

Uncheşelu este procurorul care i-a pus pe fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea şi pe consulul României la Bonn sub urmărire penală. În mod normal, ancheta continuă, pentru că urmărirea penală a fost începută.

Cred că vor fi re-audiate persoanele deja audiate în dosar, pentru că ele nu au fost audiate în prezenţa avocaţilor. Dl. Uncheşelu a omis să facă acest lucru”, a spus, la Antena 3, jurnalista Adina Anghelescu.

Procurorii lui Liviu Dragnea, Radu Mazăre și Elena Udrea sunt vizați

Cei şase procurori aleși de Kovesi sunt Dana-Manuela ANA (DNA), Dana-Cristina BUNEA (Parchetul ÎCCJ), Camelia-Elena GRECU (DNA), Irina CONSTANTIN (DNA), Florin Bogdan MUNTEANU (Parchetul Judecătoriei Iaşi) şi Jean-Nicolae UNCHEŞELU (DNA).

De menționat este faptul că printre numele procurorilor se numără și cei care i-au urmărit penal pe Liviu Dragnea, Radu Mazăre şi Elena Udrea

În ceea ce privește stadiul actual al dosarului “Dragnea – Trump”, Anghelescu estimează că între încetarea urmăririi penale şi trimiterea în judecată, noul procuror va opta pentru cea de-a doua.

“Procurorul Ana Dana s-a ocupat de dosarele lui Radu Mazăre şi Elena Udrea. Este un procuror căruia i-a plăcut să lucreze pe protocoalele SRI. Două piese grele, Ana Dana şi Jean Uncheşelu, îl vor întîlni pe Marius Bulancea, altă piesă grea din echipa Kovesi, care este deja la Parchetul European”, a comentat Adina Anghelescu.

Dosarul în care fostul lider PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este cercetat în contextul vizitei efectuate în SUA în 2017, a cunoscut o evoluţie la începutul acestui an.

De menționat este faptul că, consulul României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, a fost rechemat în ţară după ce a fost acuzat de DNA de cumpărare de influență în cel de-al patrulea dosar de corupție care îl privește pe Liviu Dragnea.

Potrivit informațiilor, „Dumitrescu ar fi contribuit la realizarea vizitei întreprinse de Dragnea la Washington, la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017.

Totodată, în schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, Liviu Dragnea ar fi făcut demersuri la ministrului afacerilor externe de la acea vreme, în vederea desemnării lui Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat”, susţin procurorii DNA.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *