Distribuie pe

Ofiţerul de poliţie îl consolează pe băiatul de 4 ani după un accident de maşină, îmbrăţişându-l

Povestea care îl are ca protagonist pe un poliţist ecuadorian a făcut rapid înconjurul lumii datorită unui gest cu adevărat uman şi generos în urma unui accident de maşină pe o arteră principală din capitala ţării sud-americane, Quito.

Ramón Salazar, un ofiţer de poliţie în vârstă de 35 de ani, a consolat cu tandreţe un băieţel de patru ani care plângea amar după un accident de maşină. Imaginile au devenit instantaneu virale.

„Mi-am dat seama că s-a petrecut un accident şi am văzut o doamnă care avea nevoie de ajutor pentru a ieşi din maşină; m-am întors cu trusa de prim ajutor, dar dintr-o dată am auzit strigătul unui copil care mi-a atras atenţia”, a declarat Ramón presei. Când bărbatul a văzut că doamna fusese deja ajutată, poliţistul a sărit instinctiv să vadă ce putea face pentru micul Dilan care plângea; din păcate, micuţul era străin şi nu vorbea spaniola, dar când vine vorba de empatie şi sensibilitate, nu există bariere şi este posibilă o singură limbă: cea a solidarităţii.

“L-am înfăşurat într-o pătură, l-am îmbrăţişat şi am încercat să-l liniştesc. În acel moment, Ramón nu a putut face altceva decât să-l calmeze pe copilul care striga după ajutor. Ramón a scos apoi telefonul şi s-a întrebat ce ar face dacă ar trebui să-şi liniştească propriul fiu.

Pentru Ramón, care are şi el un fiu de 4 ani şi care lucrează în poliţia din Quito de 15 ani, a fost ca şi cum şi-ar fi ajutat propriul copil: „Imediat după accident, l-am ţinut în braţe şi l-am distras cu un videoclip amuzant de pe telefonul meu mobil.” Gestul, evident, nu a trecut neobservat, imaginile au circulat rapid pe web şi chiar şeful poliţiei oraşului l-a felicitat oficial pe Ramón pentru gestul său simplu, dar minunat.

Felicitări lui Ramón pentru ajutorul oferit acestui copil într-un moment extrem de delicat!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.