Raed Arafat, avertisment despre al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe

Raed Arafat, seful DSU, a avertizat ca un posibil val trei al pandemiei poate sa loveasca Romania, asa cum s-a intamplat in mai multe tari. De asemenea, secretarul de stat, a anuntat masurile de restrictie pe care oamenii sunt obligati sa le respecte in continuare.

“Multi cred ca s-a terminat”

Seful DSU a mentionat faptul ca Romania se afla intr-o perioada destul de critica, in care oamenii s-au saturat de toate regulile si masurile de restrictie impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Raed Arafat le-a transmis oamenilor sa respecte masurile de protectie, pana atunci cand o mare parte din populatie va fi vaccinata.

Raed Arafat, avertisment cu privire la valul al treilea al pandemiei

”Pregatirea noastra este prin prevenirea de a apara acest val. Adica respectarea regulilor, respectarea mastii, respectarea masurilor care sunt recomandate la acest moment. Si vedem ca e greu, ca lumea este clar ca s-a saturat.

In acelasi timp, vazand ca suntem intr-o situatie relativ buna, macar cu stabilitate la acest moment, multi cred ca s-a terminat. Noi incercam sa atragem atentia ca situatia nu s-a terminat, poate sa se inrautateasca din nou, si din cauza asta trebuie sa respectam regulile in continuare, pana avem un numar adecvat, suficient de oameni vaccinati, asa cum a facut Israelul”, a declarat Arafat la Antena 3.

Cum se pregatesc autoritatile pentru urmatorul val al pandemiei de coronavirus.

Raed Arafat a anuntat ca in sectiile de Terapie Intensiva, se afla un numar destul de mare de pacienti.

“Deci, la acest moment, ne pregatim in sensul in care sectiile de Terapie Intensiva sa continue sa existe pentru a prelua pacientii respectivi. Suntem acum sub varful de prin noiembrie cand aveam peste 1,300 de pacienti in Terapie Intensiva, acum suntem la peste 900. Si aici, totusi, nu este putin.

Este destul de important numarul. Este important sa pastram presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a mai sus seful DSU.

Despre redeschiderea scolilor,  Arafat spune ca au existat semnale cu privire la usoare cresteri ale cazurilor.

”Exista unele schite care schiteaza cresteri, dar controlabile. Nu pot sa spun ca avem cresteri vertiginoase, care sa alerteze. Si exista alte cifre care arata o stationare, un platou. Asa ca urmarim situatia si acolo unde e nevoie s-au luat masuri de carantinare zonala pe localitati, in Maramures, in Timis, deci am avut mai multe localitati care au fost carantinate, dar localitati mici”, a mai declarat Raed Arafat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *