Avertizare METEO. Cod Galben Si Portocaliu De Vreme Rea

Distribuie pe

Avertizare METEO. ANM a anuntat ca aproape toata tara va fi sub cod galben de instabilitate atmosferica in zilele urmatoare. Potrivit meteorologilor, doua judete vor fi sub cod portocaliu.

ANM a emis doua avertiozari de vreme severa: pana maine seara vor fi fenomene de instabilitate atmosferica si ploi abundente in majoritatea regiunilor. De asemenea, vremea va fi racoroasa la inceput de iunie.

Codul portocaliu pentru Constanta si Tulcea intra in vigoare la ora 15.00 si este valabil pana maine seara, la ora 21.00.

In judetul Tulcea si in zona costiera a judetului Constanta va ploua abundent si se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 50…70 l/mp, potrivit meteorologilor.

Codul galben intra in vigoare la pranz si vizeaza aproape toata tara. Pana maine seara, la ora 21.00, vr fi ploi insemnte cantitativ si instabilitate atmosferica temporar accentuata.

Potrivit meteorologilor, in Dobrogea, in estul si nord-estul Munteniei si in jumatatea de sud a Moldovei va ploua insemnat cantitativ. In Banat, Crisana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, in vestul si nord-vestul Munteniei, precum si in jumatatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si, izolat, grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si, pe arii restranse, 40…50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa intre 14 grade in nordul Moldovei si cel mult 22 de grade in sudul Olteniei.

In Bucuresti, va ploua pe parcursul zilei. Cantitatile de apa ar putea trece de 20 de l/mp, iar temperatura maxima se va opri la 16 grade.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *