Cum se mănâncă kaki? Beneficiile aduse de “fructul zeilor”

Kaki, fructul care arată ca o roșie, mai este denumit și piersică japoneză sau persimonă. Ca gust, kaki este o combinație între ananas și piersică. Copacii în care cresc aceste fructe sunt denumiți Diospyros, cuvânt din greaca antică semnificând “fructul divin” sau “hrana lui Zeus”.

Cum se mănâncă kaki?

De obicei, fructul kaki nu este complet copt atunci când îl luăm de pe raftul din magazin. Tocmai de aceea, este indicat să îl depozităm lângă o banană sau un măr câteva zile pentru a se coace mai rapid.

Pentru a consuma un fruct kaki, trebuie, pentru început să îl tăiați pe jumătate, urmând să îndepărtăm partea lemnoasă și codița, așa cum facem și la roșii. Coaja este, cel mai probabil, stropită cu antifungice și nu este recomandată pentru consum. Așadar, coaja se curăță așa cum am face și în cazul mărului. Miezul este delicios și poate fi consumat atât ca fruct, cât și în combinație cu alte ingrediente în salate, piureuri sau deserturi.

Beneficiile fructului kaki

Deși, dacă nu este copt, gustul fructului kaki poate fi destul de fad, beneficiile asupra sănătății sunt de necontestat. Kaki are un conținut ridicat de vitamina C, consolidează sistemul imunitar, ajută la prevenirea răcelii și gripei.

Are un conținut ridicat de fibre, ajutând la prevenirea constipației, având proprietăți laxative. Conținutul de potasiu și calciu îi oferă proprietăți diuretice excelente. Este bogați în antioxidanți, ajutând la detoxofierea organismului și la sănătatea ficatului.

Conținutul bogat de antioxidanți ajută la eliminarea toxinelor din corp. Dacă este consumat cu regularitate, fructul poate elimina stresul și oboseala. De asemenea, consolidează sistemul cardiovascular, hrănind în mod natural mușchiul inimii.

Datorită betacarotenului, fructul kaki protejează vederea și previne apariția bronșitei și pneumoniei. În plus, kaki mai este recomandat pentru diete, pentru combaterea depresiei, pentru combaterea anemiei, protejând organismul de bacterii.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, te invităm pe pagina de Facebook Agromedia.ro pentru mai multe discuții despre agricultură, trucuri și sfaturi pentru gospodari!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *