Calendar ortodox 25 ianuarie. Care sunt rânduielile bisericești pe care credincioșii le respectă cu sfințenie

Calendar ortodox 25 ianuarie 2022. Care sunt rânduielile bisericești care se respectă în această zi. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Grigorie de Nazianz precum și pe Sfântul Bretanion. În calendar această zi este marcată cu o cruce neagră.

Sfinții zilei din Calendarul Ortodox de marți, 25 ianuarie 2022
Ziua de marți, 25 ianuarie 2022 este marcată în calendar cu o cruce neagră. Credincioșii se roagă sfinților sărbătoriți astăzi și, de asemenea, unii țin post. În zilele de sărbătoare cu cruce neagră, se face treabă în casă și gospodărie, spre deosebire de cele cu cruce roșie.

Astăzi este bine să citești Troparul Sfântului Grigorie de Nazianz.
Fluierul cel pastoresc al Teologiei tale a biruit trambitele ritorilor; ca tie, celui ce ai incercat adancurile Duhului, ti s-au adaugat si frumusetile Cuvantului. Ci roaga pe Hristos Dumnezeu, parinte Grigorie, sa mantuiasca sufletele noastre.

Alți mari sfinți sărbătoriți marți, 25 ianuarie 2022. Tot astăzi, credincioșii ortodocși îi cinstesc pe: Sfântul Cuvios Publie, Părintele Maris, pe Sfânta Muceniță Medula, pe Sfântul Cuvios Castin, pe Sfântul Cuvios Apolo, Sfântul Cuvios Dimitrie Schevofilaxul și pe Sfântul Mucenic Auxentie.

Cele mai importante rânduieli bisericești din anul 2022
Iată care sunt cele mai importante rânduieli bisericești din Calendarul Ortodox al anului 2022. Toți credincioșii trebuie să le cunoască și să țină cont de ele.

Zile în care nu se săvârsește Sfânta Liturghie: miercuri și vineri în săptîmâna dinaintea Postului Sfintelor Paști (20 aprilie si 22 aprilie), lunea și marțea din prima săptămână a Postului Sfintelor Paști (25 aprilie si 26 aprilie), precum și vinerea în săptămâna Patimilor (22 aprilie).

Zile și sărbători legale în care nu se lucrează: 1 si 2 ianuarie, Anul Nou, 24 aprilie și 25 aprilie, prima și a doua zi de Pasti, 1 mai, ziua internațională a muncii, 12 iunie și 13 iunie, prima și a doua zi de Rusalii, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie, Sfântul Andrei, 1 decembrie, Ziua Națională, 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun.

Zile și date importante din 2022: Duminică, 17 mai, Ziua Națională a Familiei
Duminică, 7 iunie – Ziua mamei și copilului, 1 septembrie – Ziua rugăciunii pentru mediu, 13 noiembrie – Ziua Bibliei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *