Câte clase și ce studii are Niculina Stoican, de fapt! A lucrat ca baby-sitter, ca să aibă ce pune pe masă

Niculina Stoican, în vârstă de 50 de ani, a fost una din prezențele care s-au remarcat la înmormântarea lui Petrica Mâțu Stoian.
Cei doi au avut o relație apropiată, iar după decesul artistului în presă au apărut tot felul de speculații cu privire la relația lor.

Deși a fost judecată de multe persoane, puțini sunt cei care știu prin ce momente grele a trecut cântăreața de muzică populară.
Născută în județul Mehedinți, în anul 1970, solista Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova a reușit să strângă un public numeros care o ascultă și o apreciază.

Ce vârstă și ce studii are Niculina Stoican
Niculina Stoican este absolventă a Facultății de Etnomuzicologie și Folclor din București, la clasa Mărioarei Murărescu. Când a ajuns la vârsta de 26 de ani s-a angajat la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu. De-a lungul anilor a strâns un palmares de invidiat cu sute de spectacole la care a participat.

Înainte de a ajunge să se angajeze la Ansamblu, Niculina Stoican a avut un alt job. Cu mai mulți ani în urmă aceasta a fost plecată în Grecia unde a lucrat ca baby-sitter. Timp de trei ani, Niculina Stoican a ales să aibă grijă de copii și, așa cum mărturisea ea în cadrul unui interviu, ”am gustat și eu din pâinea emigrantului şi ştiu ce înseamnă să fii frustat de dorul ţării tale”

Niculina Stoican a lucrat ca baby-sitter și nu regretă această decizie. Cu toate astea, cântăreața a recunoscut că a trecut printr-o perioadă extrem de grea din cauza dorului de pământul natal.

„Am locuit o perioadă de trei ani în Grecia unde am lucrat ca baby-sitter, am gustat şi eu din pâinea emigrantului şi ştiu ce înseamnă să fii frustat de dorul ţării tale, să încerci să înţelegi oameni diferiţi de tine, a căror concepte poate nu le înţelegi dar trebuie să le adopţi, pentru că trăieşti în ţara lor şi este dreptul lor de a se impune. Dorul de-acasă care m-a făcut să înţeleg cât de important e să preţuieşti locul unde te-ai născut”, spunea Niculina Stoican în cadrul unui interviu.

Soțul Niculine Stoican a stat în închisoare timp de trei ani
Soțul Niculinei Stoican a fost închis pentru trei ani, iar atunci cântăreața s-a luptat cu depresia și atacurile de panică. În anul 2016 acesta a fost eliberat după ce a fost trimis în judecată pentru obţinerea ilegală de rambursări de TVA de 13,6 milioane de lei. În dosar au mai fost anchetate alte 11 persoane.

„Soțul meu a stat acolo aproape 3 ani și, când s-a întors, viața noastră a luat-o de la capăt. Cred că am făcut față cu demnitate la toată situația asta. Viața noastră a fost întreruptă de nedreptăți. Eu și soțul meu am învățat să retrăim această viață care ne-a fost întreruptă. Eu am trecut prin momente foarte grele, am făcut depresie, atacuri de panică. Am avut multe griji, dar am încercat să nu-i împovărez pe ceilalți cu ele”, a spus solista de folclor.

În vârstă de 50 de ani, Niculina Stoican are o carieră și o familie de succes, iar pe plan profesional este extrem de apreciată.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *