Starea de alertă, prelungită în România! Măsuri noi din 7 februarie la mall-uri

Situația din România este în continuare una dificilă, iar numărul de cazuri noi se menține pe un trend ascendent.
Autoritățile iau măsuri în acest sens și acum au decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, semn că lucrurile sunt destul de grave.

În plus, au fost stabilite măsuri noi, în vigoare din 7 februarie.

Restricții noi în România
Într-o ședință care a avut loc joi, 3 februarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie 2022. Alexandru Rafila susținea că, de la finalul lunii martie, nu am mai avea nevoie de stare de alertă, dar situația evoluează în bine.

În același document sunt prevăzute și anumite modificări în ceea ce privește restricțiile. Astfel, accesul acestor persoane în magazinele alimentare din interiorul centrelor comerciale va fi permis fără certificatul verde. Totuși, este nevoie de asigurarea a 4 metri pătrați raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană, precum și delimitarea traseelor până la magazinul alimentar și înapoi.

Autoritățile au decis ca în magazinele din centrele comerciale să fie limitat numărul de persoane care intră, prin reducerea coșurilor de cumpărături. Astfel, riscul infectării va fi redus.

”Accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, potrivit documentului CNSU.

Raed Arafat, despre ridicare restricțiilor
În continuare, masca medicală sau cea de tip FFP2 rămâne obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, iar în mall-uri, accesul este posibil doar pe baza certificatului verde. În plus, restaurantele și magazinele vor fi deschise tot până la ora 22.00.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *