Povestea tristă a băiatului care vinde măceșe. A rămas fără tată și acum trebuie să aibă grijă de cei șase frați

Bolnav și mereu cu gândul la cei șase frați de acasă, la doar 18 ani, Mihai vinde măceșe pentru a-și ajuta familia. Deși are visuri mari și și-ar dori mult să învețe, acum nu poate decât să se gândească la ce va mai putea să pună pe masa de acasă.

Mihai este un tânăr de 18 ani, care deseori poate fi întâlnit în centrul Chișinăului. Însă nu este acolo pentru a se distra, așa cum fac mulți alți tineri de vârsta lui. Merge acolo zi de zi pentru a vinde măceșe.

Povestea tristă a băiatului care vinde măceșe. A rămas fără tată și acum trebuie să aibă grijă de cei șașe frați
Mihai vinde zi de zi măceșe ca să facă rost de bani pentru familia sa.

„Eu culeg cu părinții, numai cât să fac de o guriță de pâine. Să avem și noi pâine în casă, să avem ce mânca. Să luăm produse alimentare, sodă, săpunuri. Vând aici și după mă duc acasă și mă culc, a doua zi de dimineață, mă scol și iarăși vin aici.”, a mărturisit băiatul care vinde măceșe.

Acasă îl așteaptă mama, o mătușă și cei șase frați. Au rămas de curând fără tată, așa că încearcă din răsputeri să-și ajute familia, deși este și el încercat din cauza unor probleme de sănătate.
„Nu avem televizor acasă, nu avem dulap să punem hainele care ne încurcă, este foarte greu.”, a mai povestit Mihai.

“Soțul a decedat anul trecut, în iulie, de glanda tiroidă. Eu sunt operată de tumoare la cap”, spune Aurica, mama băiatului.

Copiii au reușit să facă doar 9 clase, însă neajunsurile sunt mari. Familia nu are posibilități materiale pentru a continua școala.
„Chiar și Mihai vrea mai departe, dar nu avem posibilitate.”, spune tristă mama băiatului.

Și deși are visuri mărețe și ar dori mult să continuie școala, băiatul vinde măceșe pentru a-și ajuta mama.

„Sufăr tare cu capul, adică amețesc mereu. Îmi pierd cunoștința. Ar fi plăcut să lucrez. Multă lume m-a chemat (n.r. la muncă), să am grijă de niște vaci, niște oi, cu albinele m-au chemat.”, a mai povestit Mihai.

Niște oameni cu suflet mare au reușit să le aducă un strop de fericire lui Mihai și fraților săi după ce le-au adus niște haine noi, cu “etichetă”. “Azi am văzut fericire imensă de la faptul că are haine noi.. ” oho cu etichetcă”, așa cum s-a exprimat el… probabil demult nu a mai văzut, nici el ,nici frații și surorile lui etichete pe hăinuțe”, a mărturisit Svetlana Sainsus, potrivit Stiri.md, o cunoscută antreprenoare de peste Prut. Aceasta a făcut cunoscută povestea lui Mihai, băiatul care vinde măceșe.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *