Pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbușit în Constanța, găsit decedat. Avea doar 31 de ani

Distribuie pe

Pilotul avionului MIG-21 Lancer, care s-a prăbușit în județul Constanța, a fost găsit decedat. Anunțul a fost făcut de oficialii Ministerului Apărării.

Cu toate că a reușit să se catapulteze, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbușit seara trecută nu a scăpat cu viață. Trupul neînsuflețit al tânărului de doar 31 de ani a fost găsit la o distanță semnificativă de epava aeronavei sale.

Pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbușit în Constanța, găsit decedat. Avea doar 31 de ani
Este vorba despre un militar care avea peste 550 de ore de zbor, peste 420 doar la manșa avionului pe care îl pilota în momentul prăbușirii. Acesta lucra încă din 2014 la baza aeriană de la Borcea. Decesul pilotului a fost anunțat oficial de oficialii de la Ministerul Apărării Naționale, pe rețelele de socializare.

”Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în județul Constanța, şi-a pierdut viaţa.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcția de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.” este anunțul trist făcut de oficialii Ministerului Apărării.

Joi, 3 martie, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie, au mai transmis oficialii militari.

Avion MiG-21 și elicopter IAR 330 Puma, prăbușite în Constanța
”Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor”, informează MAPN.

La scurt timp după prăbușirea avionului MIG, a fost confirmată și prăbușirea elicopterului IAR 330 Puma, plecat în misiune de căutare a aeronavei pilotate de căpitanul Costinel Iosif Niță. Din nefericire, nimeni din echipajul elicopterului nu a scăpat cu viață.

„Cinste și onoare memoriei lor!

– Locotenent-comandor Bogdan Florin
– Locotenent Pătrașcu Sorin
– Maistrul militar Banu Gelu
– Sergent Marinescu Ionuț
– Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin
– Maistru militar cls. I Carp Vlad
– Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.