Vești bune de la Kiev. Negocierile cu Rusia dau rezultate: “Răspuns oficial tuturor punctelor!”

Războiul continuă în Ucraina și Rusia nu dă semne că se va retrage prea curând. După mai multe negocieri, cele două state tot nu au ajuns la o înțelegere și bombardamentele continuă. Se pare, însă, că negocierile evoluează spre bine acum și vin vesti bune de la Kiev.

Negocierile pentru pace progresează

Între Rusia și Ucraina au avut loc o mulțime de discuții pana acum, dar nu s-a ajuns la o înțelegere. Negociatorul ucrainean David Arakhamia a declarat de data aceasta că partea rusă a acceptat verbal propunerile cheie ale Kievului, iar negocierile sunt tot mai aproape de final.

Negociatorul susține că, in acest moment, condițiile stabilite până acum sunt favorabile unei întâlniri între președinți. Astfel, Putin și Zelenski se pot întâlni în perioada următoare în siguranță, asta dacă și Rusia își asumă acest angajament. Pana acum, însă, nu au fost date promisiuni in scris, ci totul rămâne la nivel de discuții.

Totuși, Rusia nu renunță la Crimeea, dar acceptă poziția Ucrainei. Zelenski ar trebui să accepte aceste condiții pentru că, în caz contrar, țara s-ar putea întoarce la starea de război dacă se opune.

„Federaţia Rusă a dat un răspuns oficial tuturor punctelor, şi anume că acceptă poziţia (ucraineană), cu excepţia chestiunii Crimeei (anexată de Rusia în 2014)”, a precizat Arakhamia.

Oficialul ucrainean a mai precizat că Moscova a convenit în cadrul discuţiilor că un referendum privind neutralitatea Ucrainei „va fi singura cale de ieşire din această situaţie”.

Rusia, nemulțumită de comportametul Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimtri Peskov, a declarat că negocierile cu Ucraina merg foarte greu, pentru că este o țară “ostilă”, cu care nu poți ajunge la o înțelegere. Oficialii acuză țara pe care au atacat-o că este foarte dificilă, motiv pentru care negocierile vor mai continua.

„Ucraina este un stat foarte dificil, foarte dificil pentru noi. Este ostilă faţă de noi. Important este că discuţiile continuă, în Istanbul sau în altă parte”, a afirmat oficialul rus.

Rusia și-ar dori ca negocierile să aibă loc la Belarus, dar Ucraina se opune. Pentru mai multă siguranță, preferă Turcia.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *