INTERVIU. Ministrul Apărării: Rusia a ocupat Insula Șerpilor, o amenințare directă pentru noi

Distribuie pe

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a oferit noi detalii despre ”battle group”-ul NATO care se înființează în România, ca urmare a situației din Ucraina.  

Într-un interviu acordat corespondentului Pro TV Paul Angelescu pentru emisiunea ”România, te iubesc!”, ministrul a declarat că se poartă discuții în prezent cu anumite state, pentru a se stabili care sunt națiunile care vor dori să participe la acest ”battle group”.

Deocamdată, ce se știe sigur, este faptul că acest detașament va avea în jur de 1000 de soldați NATO, iar ”națiunea cadru” va fi din nou Franța, la fel ca și în cazul celuilalt grup, care a fost deja trimis în România de ”partea europeană”.

Fiind ”națiunea cadru”, Franța ar putea contribui cu aproximativ 500 de soldați, iar celelalte țări participante cu restul.

Dîncu spune că s-a discutat deja cu Muntenegru, Polonia, Turcia și Portugalia, ca să trimită trupe în România.

”Pe lângă francezi, deocamdată, am înțeles că premierul a vorbit cu premierul din Muntenegru. S-ar putea să avem și un detașament din Muntenegru. Nu ar fi exclus

să avem un detașament din Polonia, pentru că noi avem o colaborare destul de apropiată. S-a anunțat și Turcia. Eu am vorbit și cu alți miniștri de apărare din Europa, care vor să participe nu neapărat la acest battle group. Vorbeam înainte,

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *