KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA! ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CEI CARE VOR SĂ SE PENSIONEZE

Distribuie pe

Președintele României a promulgat actul normativ pentru a completa legea care se referă la sistemul unitar de pensii publice. Modificarea îi va afecta pe cei care vor să se pensioneze într-un fel la care nu se așteptau. 

Parlamentul României va adopta articolul 106 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii. Actul normativ a fost promulgat recent de Președintele României, Klaus Iohannis. Conform aestuia, casele teritoriale de pensii vor avea o nouă obligație față de angajatori. 

Înainte de această lege, decizia de pensionare era comunicată doar persoanei care formula cererea de pensionare, nu și angajatorului. Din acest motiv, multe companii erau luate prin surprindere de plecarea anumitor angajați.

Legea nouă pentru pensionare. Actul promulgat de Klaus Iohannis

Conform noii legi, casele teritoriale de pensii sunt obligate să informeze angajatorul în momentul în care un angajat își depune cererea de pensionare. Astfel, patronii vor ști din timp că este nevoie de alt om pentru departamentul respectiv și nu vor rămâne descoperiți. 

„Casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipate, anticipate parţiale sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia”, arată legea promulgată de Klaus Iohannis. 

Procesul de recrutare al unei persoane noi pentru o companie poate dura și câteva săptămâni, mai ales dacă poziția necesită experiență vastă. Prin intermediul acestei legi, departamentul de resurse umane va putea se se pregătească și să demareze căutarea unui nou angajat, care să îi ia locul celui retras și pensionat. 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *