Tragedie imensa, Doliu, A murit…

Distribuie pe

În ultima vreme, tot mai multe persoane importante ne-au părăsit, lăsând în urmă numai lacrimi și regrete.

Artiști celebri, actori sau sportivi de renume au sfârșit fulgerător, scriind istorie în domeniul lor.

Aflăm acum că un celebru pilot de curse a murit, iar fanii sunt îndurerați.

A murit un celebru pilot de raliuri

Tony Brooks, unul dintre cei mai importanţi piloţi de Formula 1 din anii 50, a murit la venerabila vârstă de 90 de ani. Anunțul a fost făcut de către fiica sa, Giulia, care nu s oferit prea multe detalii despre evenimentul tragic. Cert este că decesul a fost pus pe baza vârstei înaintate și a problemelor apărute odată cu aceasta.

A lăsat în urma lui o mulțime de premii și rezultate notabile, dar colegii săi de breaslă consideră că nu a fost apreciat la adevarata sa valoare și merita mult mai mult. După Juan Manuel Fangio, Alberto Ascari şi Stirling Moss, Brooks a fost cel mai de succes pilot al epocii sale.

Brooks si Moss au fost considerați drept cei mai buni piloți britanici care nu au câştigat niciodată titlul în Formula 1. Moss spunea despre colegul său că a fost unul dintre cei mai buni din domeniu, mult mai bun decât cei celebri, care au obținut premii importante. Admitea chiar că a fost mult mai bun decât el și pentru asta l-a admirat mereu.

“Brooks a fost un pilot extraordinar, cel mai mare – dacă mă iartă că spun asta – pilot de curse necunoscut care a existat vreodată. A fost mult mai bun decât mai mulţi oameni care au câştigat campionatul mondial”, spunea Moss, care a decedat tot la 90 de ani, în urma cu doi ani.

Între 1956 şi 1959, pilotul a câştigat 46% din cursele pe care le-a terminat. De altfel, a câştigat prima sa cursă de Formula 1, Marele Premiu de la Siracuza din 1955 și multe alte concursuri importante

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *