ULTIMA ORA! Din păcate revin restricțiile! Intră totul în vigoare de AZI …

Distribuie pe

CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA, LA TOAMNĂ: “NU S-A TERMINAT CU COVID-UL!”

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase și directorul medical al Institutului “Matei Balș”, avertizează că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat și că la toamnă vom avea parte de o creștere a numărului de infectări.

Potrivit raportului prezentat sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 484 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Restricțiile au fost ridicate, populația s-a mai liniștit, însă medicii sunt precauți, fiind de părere că pericolul nu a trecut.

Eu aș spune că este o situație mai bună cu COVID-ul, dar nu s-a terminat cu COVID-ul. Partea aceasta de conviețuire cu COVID-ul, din 2022, va rămâne”, a spus medicul Adrian Marinescu.

“Vom fi luați pe nepregătite”

Potrivit lui Adrian Marinescu, în toamnă se va înregistra o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

Nu va fi cu un impact important – nu vom mai avea valul de îmbolnăviri de la Delta sau Terapiile Intensive pline. Se va spune, cel puțin în primele două săptămâni, că va fi un val, că s-a întors. Dar nu va fi cu impact, părerea mea este că nu va fi un impact mare, va fi o conviețuire cu virusul”, afirmă medicul.

Această creștere va însemna o presiune pentru că, până atunci, spitalele vor trece aproape cu totul la zonă verde. Cred că vom fi luați ușor pe nepregătite, mai ales că vaccinarea, cel mai probabil, va scădea și mai mult. De asemenea, nu știm dacă în toamnă vom avea sau nu o variantă nouă de vaccin, updatat la noile variante virale. Vor fi pacienți care vor avea nevoie de evaluare, spitalizare și va fi o presiune. Și dacă vor fi cazuri de gripă va fi o presiune”, a mai spus Adrian Marinescu.

484 cazuri noi de COVID, în România, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 484 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 17 mai mult față de ziua anterioară. 59 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 31 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 677 cu 34 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 123 persoane, cu 2 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 123 pacienți internați la ATI, 108 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 45 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 8 mai puțin decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *