Un alt general rus a murit pe frontul din Rusia

Distribuie pe

Un general rus a fost ucis în estul Ucrainei, a anunțat duminică un jurnalist rus care lucrează pentru televiziunea de stat din Rusia.
Generalul Roman Kutuzov se alătură astfel unei liste lungi de oficiali de comandați de top din armata rusă care își găsesc sfârșitul pe frontul din Ucraina, relatează Reuters.

Acesta ar fi al unsprezecelea general rus ucis pe front, după generalul Andrei Simonov, comandantul unităților de război electronic, ucis în urmă cu o lună.

Relatarea, care a fost postată pe Telegram de reporterul televiziunii de stat Alexander Sladkov, nu precizează exact când și unde a fost ucis generalul Roman Kutuzov.

Ministerul Apărării de la Moscova nu a răspuns imediat solicitărilor făcute de presa internațională pentru a face precizări pe marginea subiectului. În schimb, potrivit Nexta, canalele de Telegram ale pro-ruse au transmis condoleanțe

Rusia clasifică deja decesele militare drept secrete de stat chiar și pe timp de pace și nu și-a actualizat cifrele oficiale ale victimelor în Ucraina din 25 martie, când a spus că 1.351 de soldați ruși au fost uciși de la începutul campaniei sale militare pe 24 februarie.
Ucraina și observatorii occidentali spun că numărul real este mult mai mare. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi că peste 30.000 de militari ruși au murit – „mai mult decât a pierdut

Uniunea Sovietică în 10 ani de război din Afganistan”. Guvernul britanic a estimat pierderile rusești la 15.000.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.