Alarmă aeriană la Kiev în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis

Distribuie pe

Alarmă aeriană la Kiev în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis. Alarmă aeriană la Kiev, la scurt timp după ce președintele României, Klaus Iohannis a ajuns în Ucraina, la Kiev. Iohannis participă, alături de Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi la discuțiile cu Volodimir Zelenski.

Alarmă aeriană la Kiev în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis
O alarmă aeriană s-a declanșat la scurt timp după ce președintele român Klaus Iohannis a intrat în hotelul aflat în capitala ucraineană. Iohannis participă alături de Emmanuel Macrin, Olaf Scholz și Mario Draghi la discuțiile cu Volodimir Zelenski. Potrivit Antena 3, semnalul sonor al alarmei aeriene avertizează că există un pericol deasupra Ucrainei și că orice zonă poate fi bombardată de ruși. Conform sursei citate, dispozitivul local de securitate este foarte numeros, iar traficul este blocat pe străzile din centrul Kievului. Cei patru lideri europeni sunt însoțiți de propriul lor dispozitiv de securitate.

Cei trei lideri europeni au călători în timpul nopții cu un tren inchiriat special pentru această vizită, în Kiev. Aceștia au călători 12 ore până în capitala Kievului. Macron, Scholz și Draghi au apărut impreună în gară, însotiti de forte de ordine, și au declarat după ce au coborat pe peronul gării că vor discuta cu Volodimir Zelenski. Klaus Iohannis li s-a alăturat după ce trenul cu care a călătorit a urmat un alt traseu. „Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta

sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris Iohannis pe Facebook.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.