Monica Pop operata din nou de cancer: ”Boala a muscat din nou. E a 5-a operatie”

Distribuie pe

Cunoscutul medic oftalmolog, Monica Pop, a trecut iar prin clipe grele. Aceasta a fost operata pentru a 5-a oara dupa ce a fost diagnosticata cu cancer.

Medicul a povestit, cum a decurs totul, pe contul sau de socializare.

„BOALA A MUSCAT DIN NOU! DAR ARE DUSMANI PUTERNICI IN MEDICII ROMANI SI IN MINE!

A aparut iar ceva… Soc! Dupa ani! Colega mea doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, dupa mine cel mai bun medic onco-radio terapeut, a decis clar si sec: Operatie! A 5-a!!!!! Am ales, cu inima strinsa de ce ma asteapta iar, INSTITUTUL CLINIC FUNDENI! Nu am mai fost decit o singura data acolo pt citeva ore. Nu stiam mare lucru. Dar am ales asa pentru miinile maiastre ale Prof. Dr Irinel Popescu pentru performantele sale chirurgicale uriase si pt aparatura de inalta clasa de care stiam ca dispune! Alegerea mea a fost excelenta, mult peste asteptari!

★EPISODUL 1.

SECTIA DE CHIRURGIE.

Domnul Profesor, impreuna cu domnul Dr. Grigorie m-au operat martea trecuta, imediat dupa internare; 4 ore! Au eliminat tot raul, care nu era f mare dar era f mare pericol de extindere! Greu de operat, greu de ajuns in zona respectiva, dupa alte 4 operatii! Nu si pentru asemenea miini de chirurgi de cea mai inalta clasa, de renume si cu performante de exceptie! Cuvinte de multumire?! Vocabularul e mult prea sarac! Veneratie, pretuire, sentimente adinci si adevarate! Nu mai spun ce a urmat dpdv chirurgical : vizita de 2 ori pe zi, pansamente, scos tuburi de dren, apropiere si caldura sufleteasca…Toti cei din echipa domnului Profesor! In frunte cu dinsul, bineinteles! MARI MEDICI! MARI OAMENI! MULTUMIRI Si PRETUIRE LA MAXIMUM!

★EPISODUL 2.

Sectia de ANESTEZIE SI TERAPIE INTENSIVA, Condusa de doamna Prof. Dr. Dana Tomescu. Miracol. Am crezut ca sint la N.A.S.A.! Numai rezerve cu 1-2 paturi, cu pereti din sticla. Fiecare pat dotat cu ventilator si cu toata aparatura necesara. Monitorizare perfecta. Analize x 2-3 ori pe zi. TOT personalul medical intra in rezerve exclusiv cu papuci, halat de unica, masca, boneta! De fiecare data!

Filtre peste filtre de aer. Mop si substante de curatenie pt fiecare rezerva, separat, nimic comun. Politete, profesionalism si buna cuviinta! In seara in care am ajuns acolo, a intrat la mine un domn, „mascat” si mi-a spus :”Sint ASISTENTUL DVS PERSONAL”!!! Poftim? Cum? Asa e! Un asistent la 2-3 pacienti din ATI ! Credeti?

Am avut ceva probleme de saturatie si de insuficienta hepatica (ca la doctori) fapt pentru care am ramas in ATI. 2-3 zile am fost cam somnolenta. Tratament sustinut, recuperare. A venit pt recuperare respiratorie si fizica dl kineto-terapeut! Foarte dragut si apropiat si dinsul! Exercitii de miscare (e cam greu pt ca durerile post-operatorii nu sint mici) si de respiratie! Toate s-au ameliorat mult.

La una din rezerve era o doamna cu transplant hepatic. Au si psiholog. Intra la dinsa zilnic. Prin peretii de sticla vedeam tot ce se intimpla, multimea de medici, asistenti si infirmiere care roiau profesionist in jurul fiecarui bolnav; cu cit mai grav, cu atit mai multi, fiecare cu manevra de care raspundea!

M-am bucurat de o anestezie de exceptie, data de doamna Profesor Dana Tomescu, impreuna cu doamna Doctor Mihaela Olita, care , printr-o tehnica deosebita au reusit sa diminueze din durerile post-operatorii (care repet nu sint mici deloc si nici usor de suportat). Toti medicii din ATI – inalt profesionalism, comportament ales, apropiat! Imprimat , bineinteles de doamna Profesor Dana Tomescu!

Acestei doamne i se datoreaza tot ce am vazut cu ochii mei in sectia de ATI condusa de dinsa. Doamna, domnilor si doamnelor Doctori anestezisti din aceasta sectie, va multumesc din adincul sufletului meu! Desi intr-un moment greu pt mine, sint incintata pentru sansa de a constata inca o data cit de deosebiti sint medicii si asistentii romani, MEDICI ADEVARATI, OAMENI

ADEVARATI! VA MULTUMESC IAR!

ATI DOVEDIT CA SE POATE! Cred ca in nicio sectie ATI din afara tarii nu poate fi mai bine. Nu are cum! Si dumneavoastra, doamna Profesor Tomescu, toata pretuirea mea! Meritati sa stie toti cei care dau cu rautate si cu noroi in sistemul nostru de sanatate, ce ati putut face acolo! Nu au venit sa consatate? Nu, pt ca e mult prea bine! Daca erau aspecte negative veneau cu viteza! Cei la care ma refer, mergeti si constatati daca am exagerat cu ceva!

Astazi e ziua mea de nastere! Sint deja acasa si sint bine, ma pregatesc sa merg la treaba in vreo 2 zile.

Va multumesc tuturor pentru tot, inclusiv pt flori, telefoane si mesaje!”

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *