Cine sunt părinţii lui David Popovici şi cât de dedicaţi sunt carierei noului campion mondial. „Ne sunau şi noaptea”

Distribuie pe

David Popovici (17 ani), proaspăt dublu campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber, a impresionat pe toată lumea. În primul rând prin performanţă extraordinară obţinută, iar apoi prin discursul impecabil pe care l-a avut de fiecare dată.

Cel supranumit „Racheta din România”, „Regele David, „Micul Google” sau „Kahuna” a spus inclusiv că dacă i urcă la cap succesul este convins că are cine să-i dea o pereche de palme, imaginare, ca să-l aducă imediat cu picioarele pe pământ. Un astfel de om nu poate avea decât o educaţie sănătoasă.

Georgeta şi Mihai Popovici, părinţii lui David, au făcut mereu tot posibilul pentru a-i oferi sportivului cele mai bune condiţii pentru sportul de performanţă.

Nu au ieşit în faţă şi nici nu au de gând s-o facă deoarece consideră că numărul unu şi numărut doi sunt David şi antrenorul său, Adrian Rădulescu. Decizie care spune destule despre principiile de viaţă din familia lor.

Mama lui David Popovici a urmat un curs de ofiţer antidoping pentru a reuşi să-şi ferească fiul de probleme
De la micul dejun dus la 4:30 dimineaţa la pat, pe care David îl mănâncă ţinând ochii închişi, ca să mai adoarmă un pic înainte de antrenamentul de la ora 6:30, până la cele mai amănunţite informaţii despre pregătirea şi, mai ales, medicaţia fiului lor.

Această zonă este considerată de părinţii lui David atât de importantă încât mama sa a urmat şi un curs de specializare tocmai pentru a înţelege mai bine implicaţiile existente pentru un sportiv.

Georgeta Popovici lucrează în domeniul asistenţei socile, dar a absolvit un curs de ofițer control doping în 2021. 20 de ore de teorie și 60 de ore de practică, curs avizat de Agenția Națională pentru calificări.

Mama lui David a făcut și cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire. Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său„, a declarat pentru GSP.ro Gabriela Andreiașu, director general ANAD.

Mihai Popovici, tatăl primului român devenit campion mondial la înot, a terminat ASE şi lucrează în domeniul vânzărilor, iar apropiaţii povestesc că, printre multe altele, este foarte atent la suplimentele prescrise fiului său.

Galerie Foto

Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate”.

Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră.

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui.

Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă„, a mai spus Gabriela Andreiaşu pentru sursa citată.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *