Un bucureștean a fost reclamat de zeci de ori pentru că are grijă de grădina blocului. Cine poate amenaja spațiul din fața scării

Distribuie pe

Președintele unei asociații de bloc din sectorul 3 al Capitalei care îngrijește grădina din fața scării este vizitat aproape săptămânal de polițiștii locali, în urma reclamațiilor repetate ale unei vecine.

Bărbatul spune că s-a săturat să dea cu subsemnatul doar pentru că a plantat flori, dar reclamanta susține că e deranjată de camerele de luat vederi pe care le-a montat și de o cutie pe care este desenat un cap de mort.

Legea spune că, deși este domeniu public, proprietarii pot îngriji grădinile din față și au existat tot felul de inițiative ale primăriilor de a-i încuraja. Ultima venită de la sectorul 6, săptămâna trecută, care a pus în dezbatere publică un program de reamenajare a grădinilor de bloc prin care oferă până la 2.500 de lei pentru plata apei de udat și arbori și flori pentru plantat.

Mihai Lazăr are 55 de ani și locuiește dintotdeauna în sectorul 3, pe Aleea Barajul Lotru.

Când a devenit președinte de asociație de locatari, în urmă cu zece ani, acesta a început să fie reclamat de vecina lui, Ana Neacșu. Bărbatul nu a primit niciodată o amendă, dar spune că s-a săturat să fie vizitat periodic de diferiți inspectori sau polițiști.

„După ce s-a terminat reabilitarea am așteptat să vină primăria să amenajeze spațiul, fiind domeniul public. Au trecut un an-doi, nu a

venit nimeni, era aici pârloagă. Și atunci m-am apucat să plantez flori, pomi. Am lăcrămioare, hortensii, trandafiri mov, trandafiri urcători albi, roșii, lalele, zambile”, face o trecere în revistă bărbatul. Are și o masă cu trei scaune pliante unde pot veni toți vecinii care vor „să-și bea cafeaua într-un loc frumos”.

În această primăvară a plouat cu reclamații. „M-a terorizat. În două săptămâni cred că am 20 de reclamații.

Am reclamații și la poliție, și la poliția locală și la guvern pentru această grădină despre care zice că e focar de infecție, a chemat protecția animalelor, disciplina în construcții”, spune bărbatul.
Ana Neacșu, vecina care îl reclamă, spune că nu are nimic împotriva florilor în fața blocului, dar nu vrea nimic altceva.

„Ce caută masa cu două scaune acolo și camere de luat vederi? Ne urmărește. Avem parcul vizavi, e tânăr, poate să se ducă. Bicicleta ați văzut-o pusă acolo? Acum e și o bicicletă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *