Doliu în lumea culturală din România. Din păcate, a murit la doar 36 de ani

Distribuie pe

Este doliu în lumea culturală din România. S-a stins din viață una dintre cele mai importante legi dintre România și Franța, direcția unui institut important din Cluj Napoca.

S-a stins din viață Ioana Costaș, direcția Institutului Francez din Cluj Napoca, la doar 36 de ani. Familia femeii a scris un mesaj trist despre dispariția fulgerătoare a acesteia, în mediul online.

Ioana Costaș s-a stins din viață la 36 de ani
Costaș suferea de o boală nemiloasă și, din nefericire, nu a mai putut lupta cu ea pentru a se salva. Înmormântarea va avea loc în comuna Bedeciu, la 30 de kilometri distanță de municipiul Cluj Napoca, iar priveghiul, la care sunt așteptați să vă care care au iubit-o, se va tine luni, 1 august.

„A fost odată ca niciodată, o prea frumoasă fată. O prea frumoasă soție și mamă.

Cu adâncă durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celei ce a fost Olivia Ioana Costaș (născută Bota), la vârsta de doar 36 de ani.

Cuvintele sunt de prisos acum, pentru a descrie ceea ce a însemnat ea pentru toți cei care au cunoscut-o, dar cu siguranță v-a marcat într-un sens pozitiv. Slujba de priveghere va avea loc luni, 1 august, ora 19.00, la casa părintească din localitatea Bedeciu (str. Principală, nr.143, comuna Mănăstireni, jud. Cluj).

Înmormântarea va avea loc marți, 2 august, deschis cu ora 12.30 la casa părintească din Bedeciu. Familia veșnic îndoliată”, este mesajul transmis de familia Ioanei, potrivit cluj24.ro.

Extrem de apreciată și de Ambasada Franței
Ioana Costaș și-a început activitatea la Institutul Francez în anul 2013, aducându-se în acest centru cultural. Cu un doctorat în literatura franceză obținută la Sorbona, Ioana s-a implicat în cooperarea universitară, iar în anul 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din Cluj.

Ca director al acestui institut, Ioana a organizat o serie de evenimente culturale precum „Apropiați spargem zidurile” sau ateliere dedicate artiștilor români și francezi.

A fost apreciată nu doar de studenții artiști, ci și de Ambasada Franței, cu care a fost într-o strânsă legătură în special în organizarea activităților prin care se promovează noi tendințe culturale.

Moartea aceasta a fost marcată și de institutul la care lucra. Reprezentanții acestuia au scris un text în limba franceză în onoarea ei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *