Ministrul Rafila, anunt despre masca de protectie in noul an scolar

Distribuie pe

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a anuntat ca in noul an scolar „masca va fi recomandata, nu va fi impusa” si nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. Medicul recomanda parintilor care aduc copiii la scoala cu mijloacele de transport in comun sa le dea acestora masca sanitara.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca elevii „nu vor trebui sa faca teste” pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2 la inceputul viitorului an scolar.

Sunt dăunătoare conservele pentru sănătatea ta?
„Cred ca parintii isi doresc doua lucruri: copiii lor sa poata sa mearga la scoala, iar prezenta lor a scoala sa fie cat mai sigura. Sigur, nimeni nu poate sa ofere o garantie perfecta ca nu vor fi cazuri de imbolnavire, ar fi o minciuna, dar important este sa fie cat mai putine, iar daca un copil este infectat, sa stea cinci zile la domiciliu, in izolare. Cred ca asta trebuie sa fie filosofia”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Rafila a mentionat ca „masca va fi recomandata, nu va fi impusa” si nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Ministrul Sanatatii a recomandat parintilor care aduc copiii la scoala cu mijloacele de transport in comun sa le dea acestora masca sanitara de protectie, pentru a evita contractarea virusului care provoaca infectia COVID.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *