Cui îi va rămâne averea lui Ion Iliescu. Fostul președinte și soția lui, Nina, nu au avut copii

Atât Ion Iliescu, cât și soția lui, Nina, au 90 de ani. Având în vedere că cei doi nu au niciun copil, multă lume se întreabă cine va moșteni averea familiei Iliescu.

Averea lui Ion Iliescu va ajunge la diplomatul Mihai Bujor Sion, „copilul de suflet” al lui Ion Iliescu. Tatăl lui Mihai Bujor Sion era un cunoscut activist comunist.
Acesta și soția lui au murit într-un accident de avion, Mihai Bujor Sion devenind orfan. Ion Iliescu a devenit un fel de părinte adoptiv al lui Mihai Bujor Sion în urma tragediei aviatice.
Mihai Bujor Sion este, în prezent, consulul României în Manila (Filipine). Mihai Bujor Sion, de a cărui educație s-au ocupat soții Iliescu după ce părinții lui au murit, a urmat o carieră diplomatică.

Mihai Bujor Sion a fost căsătorit timp de 20 de ani cu actriţa Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorţat în 2015.
După divorț, diplomatul s-a căsătorit cu fotomodelul Laura Iordache, cu 30 de ani mai tânără decât el.

Ce avere are Ion Iliescu
Ion Iliescu încasează lunar, în prezent, 9.247 lei. 3.916 lei provin din pensia normală, iar 5.331 de lei provin din pensia specială pentru că a îndeplinit cea mai înaltă funcție în stat.

Potrivit ultimei declarații de avere depuse de Ion Iliescu, în 2008, când era senator al României, fostul președinte avea următoarele venituri anuale: circa 54.000 lei indemnizaţie de senator, circa 55. 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte, 33. 000 lei pensie, 8. 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996.

Tot în declarația de avere a lui Ion Iliescu mai figurau 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă, achiziţionate înainte şi după 1989.

Soția lui Ion Iliescu, Nina, are o pensie de 2.143
de lei. „Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, declara Nina Iliescu.

Ion Iliescu și soția sa, Nina, și-au dorit copii
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a vorbit deschis, în urmă cu mai mulți ani despre faptul că el și soția lui nu au avut copii.

Omul politic dezvăluia că el și soția sa și-au dorit, însă, din păcate, doamna Nina Iliescu a avut trei sarcini toxice.

„Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, declara Ion Iliescu în 2011 în Libertatea.

„Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit”, declara Ion Iliescu în urmă cu mai mulți ani despre relația cu soția sa, Nina. Ion Iliescu și Nina formează un cuplu de când aveau 18 ani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *