Cutremur de 5,7 grade! Este informația momentului. Sute de persoane au fost rănite

Distribuie pe

Cel puțin 276 de persoane au fost rănite după ce un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs astăzi, 5 octombrie, în nord-vestul Iranului. Autoritățile locale sunt în alertă și încearcă să-i ajute pe toți cei afectați.

Cutremur de 5,7 grade! Este informația momentului. Sute de persoane au fost rănite

Serviciul medical de urgență din Hovi a reacționat imediat și a transmis că „până în prezent au fost rănite 276 de persoane, dintre care 68 au fost internate pentru fracturi minore”.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile locale, epicentrul acestui cutremur a fost în apropierea orașului Hovi din provincia Azerbaidjanul de Vest.

Aproximativ 200 de clădiri au fost avariate

De asemenea, o estimare preliminară arată că aproximativ 200 de clădiri au fost avariate.

Conform informațiilor transmise de Institutul Geologic American, cutremurul s-a produs la ora 03:21 (n. red. ora României), la aproximativ 12 kilometri de Hovi, la o adâncime de 10 kilometri.

Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ) anunțase anterior că acest cutremur a avut magnitudinea 5,5 şi s-a produs în apropierea graniței dintre Armenia, Azerbaidjan și Iran.

Trebuie menționat că Iranul este situat într-o zonă activă din punct de vedere seismic.

Amintim că cel mai devastator cutremur care a lovit țara în istoria recentă a avut loc în 2013, când cel puțin 34.000 de oameni au murit în orașul Bam din sud-estul provinciei Kerman. Seismul a măsurat 6,7 pe scara Richter.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *