Costică lucrează ca gropar în cimitirul Eternitatea din Iași. Zilele trecute, a făcut o descoperire halucinată la dezgroparea unui soldat, mort cu 7 ani în urmă:

Un iesian, gropar de meserie, a fost marcat de momentul în care a fost nevoit să dezgroape un soldat care era mort de șapte ani.


Corpul neînsuflețit nu s-a descompus și a rămas aproape intact.


Costică Colotin, în vârstă de 48 de ani, lucrează ca gropar din 2004.


În tot acest timp, bărbatul a trecut prin diferite situații cărora cu greu le-a rezistat, dar nu s-a lăsat copleșit de emoții și s-a obișnuit cu meseria.


Într-un interviu recent, Costică a dezvăluit dificultățile prin care trece la locul de muncă.

Potrivit groparului, nu săparea gropii în sine este cea mai grea parte a muncii, deși în unele condiții meteorologice această activitate poate deveni și o durere.


Dar activități complet diferite la care ești supus, pot fi chinuitoare pentru un bărbat.


Groparul de la cimitirul Eternitatea a povestit care a fost cel mai remarcabil eveniment al lui de la practicarea acestei meserii.

A fost șocat când un soldat mort pe câmpul de luptă nu s-a descompus, așa că trupul soldatului a rămas în mare parte intact atunci când a fost exhumat.


„La un moment dat a fost necesară exhumarea unui soldat, toți am fost surprinși când am deschis sicriul și am observat că trupul lui nu era descompus, era mai degrabă un fel de gelatină.


Probabil din cauza soluţiilor cu care a fost îmbălsămat trupul militarului, nu înţeleg exact de ce a fost aşa”, a spus groparul Costică Colotin.


Ce parere are familia lui Costică despre profesia pe care o practică?
Iesianul in varsta de 48 de ani nu are copii, in schimb a declarat ca familia sa nu a avut nimic

impotriva atunci cand a aflat de trecerea lui de la spatii verzi la locul de munca de gropar.


„Nu, din păcate nu am copii, dar am o familie care m-a susținut mereu. M-a susținut și a încercat să mă ajute să înțeleg că această meserie este ca oricare alta”, a spus groparul în vârstă de 48 de ani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *