Vești bune de la Guvern: Noi vouchere, de 4000 de lei, pentru români

Distribuie pe

Vești bune de la Guvern! Coaliția de guvernare a stabilit un nou ajutor pentru românii vulnerabili. Vor fi acordate vouchere de 4000 de lei pentru persoanele care au venituri mici și sunt cele mai afectate de valul de scumpiri și de criza energetică.

Vouchere de 4000 de lei pentru români

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că românii vulnerabili vor primi vouchere de 4000 de lei.

Marcel Boloș a precizat că este vorba despre vouchere de reziliență pentru sprijinirea populației vulnerabile, mai exact pentru cei care trebuie să-şi repare locuinţa sau trebuie să-şi schimbe electrocasnicele vechi.

“Dăm bani pentru repararea caselor celor care se află în dificultate, cei cu mulți copii, peste cinci copii. Ne referim la acele categorii”, a declarat ministrul Marcel Boloş, luni, pentru Antena 3 CNN.

Se dau vouchere pentru electrocasnice
Românii cu venituri mici vor primi bani pentru a-și putea cumpăra aragaz, frigider și mașină de spălat. Potrivit spuselor ministrului Boloș, este vorba despre un program diferit de Rabla pentru electrocasnice.

Voucherele pentru electrocasnice nu au legătură cu programul rabla pentru electrocasnice. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că vor beneficia de aceste vouchere 220.000 de români, și că bugetul alocat pentru acestea este de 600 milioane de euro.

“Mai mult, vestea bună pe care v-o ofer astăzi este că am discutat şi despre posibilitatea

implementării unor vouchere de rezilienţă pentru sprijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare care să includă

posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparaţia locuinţelor”, a scris ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, pe pagina de Facebook.

Românii afectați de valul de scumpiri și de criza energetică sunt ajutați de către Guvern, să

depășească această perioadă și iarna care bate la ușă. Persoanele vulnerabile vor primi din partea statului bani, sub formă de vouchere pentru a face față cheltuielilor. Nu este primul pachet social pe care guvernanții îl lansează cu scopul de a-i ajuta pe românii cu venituri mici.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *